Workshop koken

Workshop koken volgen en benieuwd naar de mogelijkheden in onze kookstudio in Utrecht? Kom veganistisch of biologisch koken, net als op basis van een populaire lokale keuken. We koken Indonesisch, Chinees, Afrikaans of bijvoorbeeld Aziatisch en Italiaans. We werken met 100% verse ingrediënten en leggen uit over de verschillende kooktechnieken die er beschikbaar zijn. Onder begeleiding van een professionele chefkok werken jullie aan heerlijke gerechten, waar we uiteindelijk natuurlijk samen van genieten.

Het is op die manier een workshop koken met handige tips, net als belangrijke basisvaardigheden om het koken beter onder de knie te krijgen. Goed geschikt om thuis beter te gaan koken of om af en toe eens flink uit te pakken met iets bijzonders. En bovenal heel gezellig, dus goed geschikt voor een vrijgezellenfeest of bijvoorbeeld een bedrijfsuitje.

Tip: speciale wensen voor de kookworkshop, bijvoorbeeld op basis van ingrediënten of voorkeuren voor gerechten? Geef het ons door, dan houden we er graag rekening mee.

We zijn gespecialiseerd in diverse lokale keukens, net als thema’s rondom het leren koken. Op die manier laten we graag zien wat er mogelijk is of gaan we aan de hand van uw specifieke wensen aan de slag.

Indonesisch, Chinees, Afrikaans of Aziatisch

Benieuwd naar de lokale keukens waar we mee koken tijdens een workshop? Het gaat bijvoorbeeld om de Indonesische keuken, net als de Chinese, Afrikaanse of Aziatische. Bovendien organiseren we regelmatig workshops voor de Italiaanse keuken en ook de typische Hollandse keuken, die vaak meer te bieden heeft dan veel mensen weten. Op die manier brengen we u graag in aanraking met de diverse landen en hun eigen keukens, voor een culinaire reis over de mooiste plekken van de wereld.

Meer bijzondere keukens ontdekken tijdens een workshop koken? Geniet samen met ons van de keukens uit Australië, Cambodja, Cuba, de Filipijnen, Laos, Maleisië en bijvoorbeeld Mexico, Sri Lanka en Zuid-Afrika. Het zijn keuken waarmee u waarschijnlijk niet zo vaak in aanraking komt, maar die wel van alles te bieden hebben. Tijdens de workshop koken nemen we u even mee terug naar deze heerlijke vakantielanden of zorgen we ervoor dat u daarbij alvast weg kunt dromen.

Biologisch en veganistisch

Specifiek op zoek naar een workshop veganistisch koken of een workshop biologisch koken? Ook dat zijn thema’s waar we graag mee aan de slag gaan, net als met het koken zonder zout. Het zijn stuk voor stuk geen redenen om niet lekker te kunnen koken. Zowel veganistisch als biologisch zijn er heerlijke ingrediënten beschikbaar. En ook zout is niet nodig om lekker te kunnen koken, dankzij kruiden die daar een prima alternatief voor kunnen vormen.

Wij laten zien wat er mogelijk is met de verschillende verse ingrediënten en hoe u daarmee zorgt voor een heerlijk gerecht. We vertellen over de bijzondere mogelijkheden in de keuken en zorgen er met een paar handige tips voor dat u daar zelf meteen beter mee leert koken. Daarnaast zorgen we er vanuit de basis voor dat jullie de belangrijke vaardigheden goed onder de knie krijgen. Op die manier maken we jullie in een ongedwongen sfeer en omgeving allemaal een nog net wat betere kok, iets waar u ook thuis nog veel plezier van zal hebben.

Thema’s en lokale keukens

Naast de lokale keukens voor een workshop koken zijn er natuurlijk diverse thema’s beschikbaar, waar we veel ervaring mee hebben. Heeft u bijvoorbeeld zin om er op de barbecue voortaan echt iets bijzonders van te maken? Wij leggen uit over deze manier van koken en hoe dat verschilt van de mogelijkheden in de keuken. En op een vergelijkbare manier leggen we graag uit over de mogelijkheden met chocolade. Het is een ingrediënt dat we in de keuken niet veel gebruiken, maar dat ondertussen van alles te bieden heeft.

Op een vergelijkbare manier leren we u graag koken met whisky of met bier. We associëren die ingrediënten standaard met de drankjes, maar ook als basis voor de gerechten zijn ze heel goed geschikt. En vanuit de basis heeft ook olijfolie heel veel te bieden, terwijl insecten een mooi alternatief kunnen zijn voor de eiwitten die we nu halen uit bijvoorbeeld (rund)vlees. Vanuit de verschillende thema’s organiseren we een bijzondere workshop koken in Utrecht, waarmee jullie op een heel andere manier naar voeding en de verschillende ingrediënten leren kijken.

Workshop koken in Utrecht met bijzondere thema’s

Tijdens een workshop koken is er van alles mogelijk, uiteraard aan de hand van jullie specifieke wensen. Willen jullie graag een keer met wild koken of gaat het om andere specifieke ingrediënten die heel goed van toepassing blijken op de gelegenheid of jullie groep? We luisteren graag naar jullie wensen, om daar op een leuke manier mee aan de slag te gaan. Bovendien heeft onze chefkok ervaring met tal van lokale keukens en bijzondere thema’s, waardoor we daar goed in thuis zijn en er een workshop omheen kunnen bedenken.

Enthousiast over de mogelijkheden voor een workshop koken in ? We zijn zowel vanuit het centrum als vanuit de regio en heel de provincie goed bereikbaar. In onze professionele kookstudio is alles beschikbaar om op een heel lekkere manier mee te koken. Wij zorgen voor verse ingrediënten en de belangrijke kookbenodigdheden. Bovendien zijn ook de drankjes natuurlijk gewoon inclusief, zodat jullie daar geen rekening mee hoeven te houden. Wij zorgen ervoor dat het jullie aan niets zal ontbreken, voor een geslaagde workshop koken met een heerlijk diner of een fijne borrel daarna.

Workshop koken organiseren of heeft u andere vragen? Bel ons op telefoonnummer 030 73 700 51, stuur een e-mail naar info@keukenvuur.nl of gebruik het online contactformulier.

We horen graag van u.