Wild is met name in het najaar populair bij het grote publiek, maar het is ook de rest van het jaar de meest pure vorm van vlees. Verschillende wildsoorten mogen zowel geschoten als verkocht worden buiten het traditionele wildseizoen, waardoor het ook in de zomer bijvoorbeeld goed mogelijk is om wild te eten. Bovendien is de import vanuit bijvoorbeeld Zuid Afrika vaak net zo mals en smaakvol als het traditionele hert en ree dat we in Nederland goed kennen.

Wild het meest pure vlees is een gezonde keuze

Wild is een gezonde keuze, het gaat om een zeer pure vorm van vlees. Het dier heeft zelf in de natuur z’n eten bij elkaar gescharreld en gezorgd dat het kan overleven. Dit betekent dat het dier het vlees als het ware zelf op smaak brengt, daar komt geen ingreep van de mens aan te pas. Dit zorgt ervoor dat wild een authentieke smaak heeft. Bovendien is wild rijk aan ijzer en eiwitten, terwijl er aan de andere kant weinig calorieën inzitten. Verder is wild over het algemeen zeer mals en daardoor verrassend lekker; een prima keuze voor op het menu.

Probeer eens wilde gans

Wild kennen we vooral van hert en ree, naast bijvoorbeeld haas en een wilde eend. Er is echter meer wild beschikbaar met een heerlijk authentieke smaak, dat bovendien heel gezond is. U kunt daarbij onder andere denken aan wilde gans. Sinds een aantal jaren is het handelsverbod hierop afgeschaft, om de overlast door de wilde gans te voorkomen. De consumptie blijft aan de andere kant nog achter, omdat de wilde gans nog niet vaak op de menukaart staat. Dat is echter jammer, aangezien de wilde gans heerlijk smaakt en daarmee een goede keuze vormt, om te voorkomen dat deze rechtstreeks naar de destructie gebracht wordt.

Lees ook

Het haringseizoen is weer van start gegaan
Zomerwild bestaat dat wel?
Veilig BBQe met handige tips

Het jachtseizoen is open wat mag ik wanneer schieten

Laat een reactie achter