Streetfood staat voor alles dat we bereiden wat direct klaar is om te eten, te drinken of te verkopen. Uiteraard kun je deze gerechten op  straat kopen , maar je vindt het daarnaast bijvoorbeeld in de verschillende stands op pleinen en langs de weg. Het aanbod aan streetfood is de laatste jaren flink toegenomen en het is daarnaast ook steeds beter mogelijk om gezonde keuzes te maken. In een kookworkshop kun je zelf leren streetfood te maken, zodat je daar ook thuis of met anderen van kunt eten.

Finger food en fast food

Streetfood vertoont gelijkenissen met onder andere het finger food en fast food. Finger food kun je heel gemakkelijk innemen en zorgt er bijvoorbeeld voor dat je verschillende gerechten uit andere culturen kunt proberen, door gebruik te maken van een kleine hoeveelheid. Fastfood kennen we aan de andere kant natuurlijk allemaal en staat voor alles wat we gemakkelijk en snel kunnen consumeren, al leidt dit veelal tot een groot aantal calorieën en bijvoorbeeld het gebruik van veel vet. Streetfood is in tegenstelling tot fastfood vaak een stuk gezonder, waardoor dit een betere keuze vormt en toch net zo gemakkelijk eet als het finger food.

Streetfood maken is een feestje!

Vandaag de dag maken we steeds meer gebruik van streetfood en is het bijna een luxe wijze van eten geworden. Met name in grote steden is het aanbod over het algemeen overweldigend. Onder andere in Rome heb je de mogelijkheid om veel streetfood te proberen, aangezien veel mensen daar vanuit het verleden geen keuken in hun huis hebben en dus op straat zoeken naar een geschikte maaltijd. Ook op festivals maken we tegenwoordig veel gebruik van streetfood, dat uiteraard een stuk verder gaat dan alleen het patatje of een hamburger uit de frituurpan.

Streetfood maken tijdens een kookworkshop

Wil je zelf leren streetfood te maken, bijvoorbeeld om thuis te genieten van de heerlijke hapjes die je anders onderweg kunt eten, of ervoor te zorgen dat je daar vrienden tijdens een gezellige avond of dag mee kunt verrassen? Zorg er tijdens de kookworkshop voor streetfood voor dat je hier wat meer over te weten kunt komen en je er zelf voor kunt zorgen dat er snel wat lekkers op tafel staat. Op die manier kun je samen met vrienden of familie genieten van streetfood en kleine gerechtjes uit andere culturen en delen van de wereld uitproberen.

Kookworkshop

Enthousiast over koken, of zin om lekker culinair aan de slag te gaan? Schrijf je in voor een van de kookworkshops en leer het neusje van de zalm bereiden, of hoe je bijvoorbeeld voor heerlijk streetfood kunt zorgen tijdens een feestje. Tijdens de kookworkshops krijg je uitleg over bereidingswijzen en voedingsmiddelen, maar gaan we vooral lekker aan de slag met verschillende ingrediënten en gerechten.

Schrijf je in hier direct in voor een van de kookworkshops op open inschrijving, of doe deze iemand anders die graag in de keuken staat cadeau. Wil je het thuis zelf aan de slag met Streetfood hier kun je een lekker recept van viskoekjes uit Birma vinden.

Lees ook

De zaterdag inspiratie voor lekker nieuwe gerechten
Dim sums de wereld van de kleine hapjes
De oorsprong van de pizza

Hydrolaat (hydrosol) zo kun je kruiden distilleren

Laat een reactie achter