Wat eten we vandaag? Waarschijnlijk is dit een vraag die je elke dag minimaal 2 keer hoort. Het begint ‘s ochtends al want na het ontbijt denk je waarschijnlijk meteen na over de avondmaaltijd. Wat eten we vandaag?! In dit artikel geven wij je 5 tips die je helpen met bepalen wat je vandaag op tafel zet.
Wat eten we vandaag? Tip #1: doe boodschappen voor de hele week
Als je dit artikel leest dan ben je het waarschijnlijk spuugzat om elke dag opnieuw te bedenken wat je vandaag nu weer op tafel moet zetten. Je kunt er tegenwoordig voor kiezen om dit probleem op te lossen met een maaltijd box, maar deze pakketten vallen niet altijd binnen je budget. Daarom is de eerste tip die wij geven: bepaal een weekbudget en doe vervolgens de boodschappen voor de hele week. Door alle ingrediënten die je de hele week op tafel zet alvast in huis te halen, is het minder waarschijnlijk dat je afwijkt van je plan. Anders zijn de ingrediënten straks misschien over datum, en dat wil je voorkomen.
Tip #2: maak een eetschema met voldoende afwisseling
Tip 1 en 2 gaan hand in hand. Om te kunnen bepalen welke boodschappen je in huis haalt moet je eerst weten wat je gaat maken. Zorg er daarom voor dat je een eetschema voor de hele week maakt. Door elke dag gerechten te kiezen die jij en je familieleden lekker vinden, is het makkelijker om het schema te volgen. Door voldoende afwisseling in je weekschema te verwerken krijg je ook nog eens voldoende vitamines en mineralen binnen. Heb je een keer geen zin in een gerecht dat op de dagplanning staat? Dan wissel je toch gewoon om voor een andere dag in de week. Je hebt de boodschappen voor de week immers al in huis!
Tip #3: bereid grotere porties
Als je alleen woont is dit een tip waar je in de praktijk vaak gebruik van zult maken. Door grotere porties te bereiden hoef je de volgende dag niet meer na te denken over wat je op tafel gaat zetten. Je kunt immers gewoon hetzelfde eten als gisteren. Voor gezinnen met (kleine) kinderen is het leuk om een vaste kliekjesdag in te stellen. Zo voorkom je dat de kinderen te vaak hetzelfde voorgeschoteld krijgen.
Tip #4: wissel met je partner
Samen koken heeft flink wat voordelen, maar als mama 7 dagen per week in de keuken staat dan is de kans groot dat papa alleen maar in de weg staat. Om dit te voorkomen kun je van kookdagen wisselen met je partner waarbij één persoon verantwoordelijk is voor het avondeten. Laat het nadenken over het avondeten hierbij ook over aan je partner zodat jullie de lusten en de lasten delen.
Tip #5: boek een kookworkshop om lekker en snel te leren koken
Vind je het simpelweg niet leuk om in de keuken te staan? Geen zorgen! Voor de meeste gerechten hoef je helemaal niet zo lang in de keuken te staan. Boek nu een kookworkshop en leer van een chef hoe je lekker en snel een voedzame maaltijd op tafel zet. Zo kunnen jij en je familieleden meteen leren hoe je samen in de keuken staat, waardoor het keuken vanzelf leuker word!
Laat een reactie achter