visrecepten als medicijn tegen darmkanker?

Bepaalde vormen van kanker komen in bepaalde landen veel vaker voor dan in andere landen. Dit geldt bijvoorbeeld voor darmkanker. Het mooie is: wanneer je inzoomt op de oorzaak, zie je een duidelijk verband…

Rood vlees als boosdoener

Door veel onderzoeken worden rode vleessoorten als boosdoener aangewezen. Deze vleessoorten zijn afkomstig van zoogdieren, dus runderen, schapen, varkens of allerlei soorten wild. Uit onderzoeken blijkt dat in landen waar dit veel wordt gegeten darmkanker over het algemeen wat vaker voorkomt dan in landen waar dit niet het geval is.

In veel rijke, westerse landen waar dit al jaren veel wordt gegeten komt darmkanker met name vaak voor. Ook in landen die er de laatste jaren economisch op vooruit zijn gegaan komt steeds meer darmkanker voor. In landen waar niet zo’n vleescultuur heerst, of waar er gewoon minder geld voor is, hebben mensen ook minder darmkanker.

Vis als oplossing?

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je nooit een roodkleurige vleessoort kunt eten, maar het is wel goed om dit niet te vaak te doen. Wat dat betreft is vis een uitstekend alternatief. Vis verhoogt het risico op darmkanker niet zoals veel vleessoorten dat doen en bevat over het algemeen veel meer goede vetten.

Let hierop om nóg gezondere vis te eten

Let op, ook bij vis heb je gezonde en minder gezonde soorten. Met name kwik, een schadelijk metaal, komt in sommige vissoorten, zoals makreel, veel voor. Soorten als tonijn, zalm, garnalen en kabeljauw kan je over het algemeen prima eten. Als je deze vissoorten verwerkt in je hoofdgerecht zet je dus al snel een verantwoorde maaltijd op tafel!

visrecepten als medicijn tegen darmkanker?

Hoewel vis de laatste jaren steeds meer is ingeburgerd houden veel mensen het toch bij hun vaste bordje vlees. Natuurlijk zijn vissoorten als vissticks, lekkerbekjes, haring, mosselen, garnalen of een portie kibbeling wel bekend in Nederland, maar veel andere soorten worden anno 2018 vrij weinig gebruikt. En dat is jammer, want vis is niet alleen gezond, maar ook erg lekker!

In onze uitgebreide database met recepten vind je met meer dan 200 visrecepten altijd een lekker recept! Van exotische maaltijden met inktvis, stokvis of pijlstaartvis tot aan klassiekers met zalm, tonijn of garnalen. Hiermee zet je in een handomdraai niet alleen een lekker visgerecht op tafel, maar ook een gerecht met een hoge voedingswaarde, barstensvol met gezonde omega 3 en omega 6 vetten, de vitamines B1, B3, B6 en B12 en heel veel eiwit!

Lees ook

De verschillen tussen een Big Green Egg en een Kamado Joe
Wat voor pekel gebruik je bij het roken van gerechten
Gemak dient de mens koken met apps

Kookworkshop de meest heerlijke methode van teambuilding

Laat een reactie achter