Wil je zelf sushi maken, of meer leren over sushi rijst om de gerechten in bijvoorbeeld een sushi bar beter te waarderen? Net als bij risotto heb je de keuze uit verschillende soorten sushi rijst, waarmee je uiteraard kiest voor een specifieke kwaliteit. We onderscheiden verschillende soorten rijst, waarvan er zo’n 3 tot de goede kwaliteit behoren, die je kunt herkennen aan het aantal gebroken korrels.Er zijn verschillende soorten sushi rijst om heerlijke sushi te maken.

Kwaliteit van de sushi rijst

Op het moment dat je sushi rijst wilt kiezen is het verstandig om goed naar de kwaliteit te kijken, iets dat je kunt doen door de korrels te beoordelen. De beste sushi rijst zal over het algemeen weinig tot geen gebroken korrels laten zien. Merk je dat veel van de korrels gebroken zijn? Houd er dan rekening mee dat de sushi rijst waarschijnlijk niet van erg goede kwaliteit is, waardoor je beter een andere keuze kunt maken.

Verse sushi rijst

Bovendien is het van belang om gebruik te maken van verse sushi rijst, aangezien dat de smaak behoorlijk ten goede komt. In principe geldt ‘hoe verser, hoe beter’. De beste sushi rijst is niet langer dan 3 maanden geleden geoogst. We noemen dit de shinmai, iets waar je naar kunt zoeken op het moment dat je heerlijke sushi wilt eten en je daarbij wilt kunnen rekenen op de best mogelijke kwaliteit.

Betere soorten sushi rijst

Net als bij bijvoorbeeld risotto zit er een groot verschil in de kwaliteit van verschillende soorten sushi rijst, waardoor je daar rekening mee kunt houden wanneer je sushi gaat eten, of op het moment dat je dit zelf wilt maken. De betere soorten sushi rijst zijn bijvoorbeeld Akita Komachi, Koshihikari en Sasanishiki. Met deze soorten sushi rijst weet je in ieder geval zeker dat je goed zit, je kunt dan rekenen op heerlijke gerechten met een fijne smaak, want er zijn verschillende soorten sushi rijst om sushi te maken.

Kookworkshop

Enthousiast over koken, of zin om lekker culinair aan de slag te gaan? Schrijf je in voor een van de kookworkshops en leer het neusje van de zalm bereiden, of hoe je bijvoorbeeld voor heerlijk sushi kunt zorgen tijdens een feestje. Tijdens de kookworkshops krijg je uitleg over bereidingswijzen en voedingsmiddelen, maar gaan we vooral lekker aan de slag met verschillende ingrediënten en gerechten.

Schrijf je direct in voor een van de kookworkshops op open inschrijving, of doe deze iemand anders die graag in de keuken staat cadeau.

Lees ook

Zo ga je voedselverspilling tegen
De Filipijnse keuken is er een van veel verschillende culturen
3 tips voor snelle gezonde gerechten

Effectieve Training tijdens een kookworkshop bij KEUKENvuur

Laat een reactie achter