Een voedsel veilige BBQ zou de eerste prioriteit van iedere liefhebber moeten zijn, het is van belang om bederving, niet-gaar vlees en kruisbesmetting te voorkomen. Lang niet iedereen is zich echter bewust van de risico’s en gevaren, slagers kiezen er daarom steeds vaker voor om handige tips mee te geven. Ook het Voedingscentrum doet een duit in het zakje, bijvoorbeeld door aan te geven dat het niet verstandig is om het gekochte vlees lang in de auto te laten liggen. Het is in plaats daarvan beter om als laatste naar de slager te gaan, of direct langs huis te rijden om het vlees gekoeld weg te leggen. Daarom dit blog veilig barbecuen met handige tips

 

Gebruik een koeltas tijdens de boodschappen

Blijkt het lastig om na de slager direct langs huis te gaan en het vlees te koelen? In dat geval is het mogelijk om een koeltas mee te nemen, eventueel in combinatie met koelelementen. Dat maakt het gemakkelijker om het vlees op de ideale temperatuur te houden, zodat er in ieder geval geen bederving plaats zal vinden. Het is mogelijk om een voedselveilige BBQ te organiseren, waarbij het vlees vanuit de gekoelde omgeving de barbecue op kan en een goede basis vormt.

Voorgegaard barbecuevlees kopen veilig barbecuen met handige tips

Daarnaast is het verstandig om bij de slager zoveel mogelijk gebruik te maken van voorgegaard barbecuevlees. Het is met name op een BBQ niet altijd goed duidelijk hoe lang het vlees al op het rooster ligt en of het al gaar is. Het is verstandig om met name kip altijd even door te snijden en op kleur te controleren, maar ook andere stukken vlees hebben baat bij een voorgaring door de slager. Het zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om een voedselveilige BBQ te organiseren en bovendien vlotter voor een heerlijk bord vol vlees te zorgen.

Advies over het voorkomen van kruisbesmetting

Tenslotte adviseert het Voedingscentrum slagers om meer advies te geven met betrekking tot kruisbesmetting. Het is van belang om het vlees zowel op een goede manier te bewaren en te bereiden. Op die manier kunnen de specialisten van de BBQ voorkomen dat ze via onderling contact voor een kruisbesmetting zorgen en is het vlees nog goed van kwaliteit wanneer het de barbecue op gaat. BBQ’en is hartstikke leuk en gezellig, dankzij de voedselveilige BBQ met een aantal handige voorzorgsmaatregelen heeft niemand de dag erna last van de bekende buikpijn of andere gezondheidsklachten. Lekker dessert recept voor op de BBQ Braziliaanse ananas

Lees ook

Zo eet je gezond op vakantie
De lekkerste maaltijden voor een hete zomerdag
Gebruik Spaanse pepers in alle soorten en maten

Big green Egg of een Kamado Joe de verschillen op een rijtje

Laat een reactie achter