vegetarisch eten gezond en lekker

Of je het nou om het dierenwelzijn doet of niet, vegetarisch eten is goed voor je lichaam. Al jaren tonen onderzoekers aan dat een beetje minder vlees op z’n tijd veel gezonder is en met name in het Westerse dieet wordt vaak te veel (rood) vlees gegeten.

Voor veel mensen zit vlees eten echter in de cultuur ingebakken en recepten zonder vlees kunnen sommigen zich moeilijk voorstellen. Echter, met een paar goede recepten zet je al snel een vegetarische maaltijd op tafel vegetarisch eten gezond en lekker!

Falafel, de klassieker

Tegenwoordig kan je in iedere supermarkt kant-en-klare falafel kopen. Heerlijk op een pitabroodje, in een wrap, of bij de couscous. Falafel smaakt natuurlijk nóg lekkerder als je het zelf maakt. Gelukkig is Falafel zelf maken niet moeilijk, al heb je er wel een keukenmachine of staafmixer voor nodig.

Chili Sin Carne, pittig en gezond

Chili is een gerecht met veel voordelen. Het is makkelijk, goedkoop, gezond en ook nog eens lekker! Het grote voordeel van chili voor iemand die af en toe vegetarisch wil eten, is dat je door de bonen de textuur van vlees niet hoeft te missen.

Chili komt uit de Mexicaans-/Spaanse keuken en is terecht een van de meest populaire gerechten ter wereld. De vegetarische variant maak je door gewoon je eigen recept aan te houden of ons recept te proberen. Chili Sin Carne

Curry, overheerlijk oosters

Met curry kan je niet alleen lekker vegetarisch eten, je kan er ook nog eens eindeloos mee variëren. Bovendien zijn curries ook erg geschikt voor een groot aantal vleesvervangers. Wat dacht je van de volgende ingrediënten in plaats van vlees:

  • Zoete aardappel
  • Bonen
  • Tofoe of Tempé

Wat je voorkeur ook is, met een curry kan je alle kanten op! Check onze receptendatabase met heel veel lekkere curryrecepten.

Meer leren over vegetarisch koken

Met een paar basisrecepten kom je een heel eind, maar het is natuurlijk leuk om meer met vegetarisch koken te doen! Nog lekkerder vegetarisch leren koken? Meer inspiratie opdoen? Op zoek naar een origineel idee voor een bedrijfsfeestje, of een uitje met vrienden of familie?

Doe dan mee aan een van onze kookworkshops! Tijdens de workshop leren we je in 3 uur zoveel mogelijk over vegetarisch eten en ga je zelf aan de slag om heerlijk vegetarisch eten op tafel te zetten.

We wensen je alvast een smakelijke en gezonde maaltijd toe!

Lees ook

Tapas maken met makkelijke recepten
Het haringseizoen gaat binnenkort weer van start
Het geheim van verse jams en confituren

Workshop bij KEUKENvuur na een leuk dagje uit

Laat een reactie achter