Thema Workshops

De thema kookworkshops bij Keukenvuur zijn inmiddels een begrip in onze nabije omgeving. Wij houden van uitdaging en nemen u daar graag in mee, om te koken met chocolade, bier, insecten of whisky.
Klaar om uw fantasie de vrije loop te laten en diverse variaties toe te passen tijdens een bijzondere kookworkshop?
Kies dan hieronder uw kookworkshop en meld u aan of stel uw vraag.

We kunnen u al een kookworkshop, op basis van minimaal 10 personen,  aanbieden vanaf € 47,50 per persoon inclusief de drankjes en de BTW. Bent u met minder dan 10 personen? Neem dan contact op voor meer informatie over de mogelijkheden en laat u inspireren.

Populaire thema workshops

Barbeque workshop

Onze BBQ workshop Grill Dome is een veelzijdige BBQ-workshop, die u tijdens ieder seizoen kunt gebruiken. We maken gebruik van de Big Green Egg-Grill Dome, een spectaculaire barbecue die het mogelijk maakt hiermee te werken zoals het ooit allemaal bedoeld is.

Kookworkshop bekijken

Chocolade workshop

Bent u een ware Chocoholick, verzot op alles wat met chocolade te maken heeft? We gaan aan de slag met de originele chocolade, zoals Saint Domingue 70% of Gana 40,5%. Deze chocolade smaakt van zichzelf al heerlijk, al gaat het dak er pas echt af met de verschillende chocoladegerechtjes die we samen maken. Uiteraard volgt dit op een bijzondere proeverij, waarmee we u graag laten proeven dat er veel verschil in de diverse chocoladesmaken zit.

Kookworkshop bekijken

Insecten workshop

Keukenvuur is innovatief en vooruitstrevend, iets dat prachtig blijkt uit onze kookworkshop met insecten. Heeft u al eerder met wormen gekookt, of vindt u het koken met insecten juist een enorme uitdaging? Zonder dat u het weet eet u al geregeld insecten, tijdens de kookworkshop bereiden we een 3-gangenmenu op basis van sprinkhanen, buffalo-wormen en triobolo-wormen.

Kookworkshop bekijken

Koken met bier

De Duvel en de Geuzenkriek vormen twee belangrijke bieren tijdens de workshop koken met bier, een bijzondere activiteit om op een unieke manier te koken. Bier vormt een goede basis voor een groot aantal gerechten, waarmee we samen met u aan de slag gaan.Tijdens de kookworkshop met bier komen diverse seizoensgerechten aan bod, in combinatie met heerlijke speciaalbieren. De kookworkshop met bier laat zien dat bier een goede combinatie vormt met bijvoorbeeld vis, vlees, gevogelte en schaaldieren, maar ook met diverse desserts.

Kookworkshop bekijken

Whisky workshop

Whisky’s uit Islay, Skye, Lowland en Highland zijn ware klassiekers en goede keuzes voor de fijnproevers, maar wist u dat we er ook heerlijk mee kunnen koken? De rijke aroma’s van de whisky’s vormen een goede basis voor de smaken tijdens de kookworkshop met whisky. Uiteraard zullen we de diverse dranken tevens proeven, om ze vervolgens op bijzondere wijze te integreren in de gerechten.

Kookworkshop bekijken

Olijfolie workshop

Welkom in de wondere wereld van olijfolie. Dat olijfolie gezond is weten we inmiddels wel. Maar wat is olijfolie nou precies? Waar komt het vandaan? Wat kun je ermee en hoe herken je verschillen?

Door middel van een presentatie en een proeverij geeft Gregor Christiaans inzicht in deze mooie wereld. Maar ook de schimmige kant van dit mooie product wordt besproken. Fraude is aan de orde van de dag.

De proeverij wordt gegeven met de officiële door de EU goedgekeurde olijfolie proef formulieren. Aan het einde van de cursus ben je op de hoogte van de meest actuele stand van zaken in de wereld van olijfolie. Daarnaast kun je onderscheid maken tussen de verschillende gradaties olijfolie en ken je de (basale) technieken en termen van het olijfolie proeven. We proeven verschillende olijfolien in combinatie met kleine gerechten.

Kookworkshop bekijken

Koken als medicijn

Samen koken uit het populaire kookboek van Dale Pinnock. Maak tijdens deze workshop heerlijke gerechten die goed zijn voor je gezondheid. Van recepten die goed zijn voor je botten, luchtwegen, huid, hart of spijsvertering , alles kun je terug vinden in dit boek. Je krijgt daarbij ook informatie over de versheid van producten en houdbaarheid tips. Kortom een leerzame, gezonde maar vooral ook leuke workshop waar je met een goed gevoel weer weg gaat! En heb je het boek niet: geen probleem wij bieden deze kookworkshop inclusief boek aan.

Kookworkshop bekijken

Drie- of vier gangen seizoensmenu

Wilt u een avondje feestelijk uitpakken? Dan is de kookworkshop voor een drie- of vier gangen seizoensmenu uitstekend geschikt. We zorgen tijdens de workshop voor de begeleiding door een chef, die u helpt om 3 of 4 gangen te bereiden (meer is ook mogelijk). U gaat in kleine groepjes aan de slag, om samen aan alle gerechten te kunnen werken.

Kookworkshop bekijken

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op via onderstaand formulier of bel naar telefoonnummer 030 7370051.