TAPAS MAKEN

Wil je tapas maken tijdens een workshop, bijvoorbeeld met vrienden of familie? Kom gezellig langs voor een workshop op locatie, waarin je leert hoe je verschillende kleine tapas op tafel kunt zetten. Tapas zijn kleine Spaanse gerechten, over het algemeen geserveerd op een schaaltje of in een klein bakje. Je kunt zelf een aantal tapas maken en daarvan genieten, of deze met elkaar delen en op die manier diverse smaken proberen. Tijdens een tapas workshop kun je bijvoorbeeld paella maken, net als pinchos pollo of pan con olivas.

 

Tapas eten

Spanjaarden eten tapas tijdens zowel de middag, de vroege avond als op de late avond. Een avond tapas eten duurt gemakkelijk meerdere uren, om alle smaken te kunnen proberen en geregeld een vorkje te kunnen prikken. Het eten van tapas werkt op die manier anders dan het traditionele voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht zoals wij dat kennen, eventueel in combinatie met enkele tussengangen. Ga je tapas maken? Zorg er dan voor dat je verschillende kleine gerechten maakt, waardoor een ieder de mogelijkheid heeft iets lekkers te nemen of met elkaar uit te wisselen.

Heerlijke tapas maken

Tijdens de tapas workshop kun je heerlijke tapas maken. De workshop duurt ongeveer een dagdeel en biedt de mogelijkheid om de ingrediënten beter te leren kennen, deze met elkaar te combineren en er uiteindelijk voor te zorgen dat er mooie tapas op tafel komen te staan, die goed van smaak zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tapas als pinchos salmon of tortilla espanol. Binnen tapas is het goed mogelijk om vlees en vis af te wisselen, waardoor er een belangrijke mate van variatie op tafel ontstaat.

Thuis tapas maken

 Uiteraard kun je de tapas workshop gebruiken om een keer heerlijk aan je eigen eten te werken, maar je kunt de leuke recepten en tips ook meenemen om thuis aan de slag te gaan met tapas. Zorg voor een aantal schaaltjes en bordjes, om meerdere tapas te kunnen serveren. Nodig vrienden uit en ga tapas maken, of zet deze klaar tijdens een receptie waarbij je ook wat te eten aan wilt bieden. Geen inspiratie? hier kun je onze tapasrecepten vinden.

 

 

Laat een reactie achter