Wil je tapas maken in je eigen keuken? Een goed idee voor iedereen die het leuk vind om hapjes te maken. Tapas passen goed bij de drankjes op de vrijdagmiddagborrel, maar je kunt ze ook op tafel zetten tijdens een filmavond of een gezellig feestje. Genoeg reden om te leren hoe je tapas kunt maken in je eigen keuken! 

zelf tapas maken

Tapas hapjes maken 

Tapas zijn Spaanse hapjes waar je honderden varianten van hebt. Van pintxos tot albondigas en van patatas bravas tot calamares. Pintxos zijn kleine stukjes stokbrood, belegd met lekkere ingrediënten die bij elkaar gehouden worden door een tandenstoker. Voor welke ingrediënten je kiest maakt niet zoveel uit, als je er maar van geniet! Met tapas kun je dus alle kanten op. Tapas worden meestal geserveerd tijdens speciale gelegenheden, zoals een feestje of bijeenkomst. Heb je echter geen inspiratie voor bijvoorbeeld de lunch of zelfs het avondeten, dan kun je er ook voor kiezen om een keer tapas te maken. 

Tapas maken met deze basis ingrediënten 

Tapas maken kan met allerlei ingrediënten, maar de basisingrediënten zijn stokbrood, aardappelen, zeevruchten en vlees in de vorm van gehaktballetjes, ham plakjes en worstjes. Je kunt ook denken aan gevulde eieren en stukjes fruit. Door verschillende hapjes te maken kun je het hele gezin voorzien van lekker en gezond eten en het zorgt ook nog eens voor een leuke ervaring! Denk bij het maken van tapas niet alleen aan feestjes, maar ga eens samen met de kinderen aan de slag met het maken van een tapas plank. Dit zal er namelijk ook voor zorgen dat de kinderen nieuwe ingrediënten uitproberen. Als je ze bij het proces van tapas maken betrekt, dan groeit de nieuwsgierigheid naar wat ze precies hebben gemaakt. En dit kan jij als ouder weer in je voordeel gebruiken. 

Tapasplank voor elke gelegenheid 

Op een tapasplank vind je verschillende hapjes. Heb je stokbrood in huis, dan kun je een lekkere basis voor je pintxos maken door deze in te smeren met wat knoflook en boter. Beleg de broodjes met ingrediënten die je lekker vind. Zolang je maar stapelt ben je met pintxos maken op de goede weg! Je kunt hiernaast hapjes als patatas bravas, gehaktballetjes in saus of gamba’s serveren. Leg hiernaast wat kaas, olijven, druiven en meloen op de plank en je hebt een goed gevulde tapas plank voor elke gelegenheid! 

Tapas maken bij KEUKENvuur

Wil je een tapasplank leren maken van een echte chef? Dan kun je terecht bij KEUKENvuur voor de tapas kookworkshop. Tijdens deze workshop leer je alles over de verschillende bereidingswijzen van veel gebruikte ingrediënten in de Spaanse keuken. Op die manier kun je verschillende smaakcombinaties uitproberen en kom je er op een laagdrempelige manier achter wat je wel en niet lekker vind. Hiernaast leer je op een veilige manier om te experimenteren in de keuken. Tapas maken draait namelijk vooral om plezier hebben en dingen uitproberen. Benieuwd hoe dat er in de praktijk uit ziet? Boek direct een tapas kookworkshop voor jou en je vrienden, familieleden of allebei! 

Laat een reactie achter