Sushi workshop

Boek een sushi workshop, die je kunt gebruiken om deze heerlijke gerechten voortaan zelf op tafel te zetten, of hier gewoon eens onder begeleiding aan te werken. Houd je van sushi en dan met name de verse zalm met avocado, of wellicht de sojasaus die de sushi helemaal compleet maakt?

De geschiedenis van sushi gaat ver terug, tot in het zuiden van Azië in de zeventiende eeuw. De sushi zoals we die vandaag de dag kennen ontstond echter pas in de 19e eeuw, voorheen ging men hier op een andere manier mee om.

Heerlijke combinaties bereiden

 Het zijn vooral de heerlijke combinaties van de verschillende soorten rijst en ingrediënten als krab die veel mensen aan weten te spreken. Tijdens de sushi workshop leren we je hoe je de combinaties zelf kunt maken en hoe je er bijvoorbeeld voor zorgt dat er een aangename smaak ontstaat. We gebruiken hiervoor een aantal verschillende ingrediënten, die je daarna ook eens thuis kunt gebruiken om je vrienden te verrassen of zelfs te verbazen.

Ingrediënten tijdens de sushi workshop

We werken tijdens de sushi workshop met een aantal verschillende ingrediënten, zoals rijstwijn, rijstazijn, de nori en kraakverse vis. Dit zijn een aantal van de ingrediënten die natuurlijk niet mogelijk ontbreken tijdens de sushi workshop, waar je zelf bijvoorbeeld wasabi en sojasaus aan kunt toevoegen. We vertellen je tijdens de sushi workshop graag meer over de maki of de sake, afhankelijk van wat je graag wilt maken en of je al wat ervaring hebt met sushi.

Verras je vrienden

 Tijdens de sushi workshop zorgen we er vooral voor dat we samen veel plezier hebben terwijl we werken aan de sushi. Het is de bedoeling om je eigen sushi te maken en daar uiteindelijk van te genieten, maar we zijn geen strenge leermeester die je op de vingers tikt wanneer het de eerste keer nog niet direct lukt. Tijdens de workshop sushi leer je echter een aantal handige technieken, die je later thuis nog eens toe kunt passen om de sushi gerechten net wat meer flair te geven en daar je vrienden mee te verbazen.

Lees ook

Leer verse vis te herkennen tijdens een kookworkshop
Gezond eten op vakantie
Visrecepten als medicijn tegen darmkanker

Rijstkoker geschikt om rijst te koken en meer

Laat een reactie achter