Soep is altijd een goede keus als je even geen inspiratie kunt vinden voor het avondeten, de lunch of zelfs het ontbijt. Kinderen zijn er gek op, je kunt soep combineren met allerlei andere lekkere dingen en het zelf bereiden van soep is bovendien niet ingewikkeld. Om ervoor te zorgen dat jij ook zelf aan de slag kunt met het maken van de lekkerste soepjes, zetten wij de stappen graag voor je op een rij.

soep maken (1)

Simpele soep maken met je favoriete ingrediënten

Houd je meer van een gladde soep of van structuur? Afhankelijk hiervan ga je aan de slag met het kiezen van je favoriete ingrediënten. Het bereiden van soep begint met een basis. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere groentebouillon of verras je gezelschap met een thuisgemaakte kreeftenbouillon. Door je favoriete ingrediënten toe te voegen aan de bouillon kun je unieke soepjes maken en experimenteren met bijzondere smaken. Bereid simpelweg alle ingrediënten door deze te koken en pureer de soep tot een gladde substantie met een staafmixer. Houd je meer van een bite in je soep? Voeg dan gesneden ingrediënten toe aan de soep nadat je de boel hebt gepureerd.

Soeprecept voor een gezonde maaltijd

Wil je een soepje maken die perfect bij koude winteravonden past? Dan is pompoensoep met appel een lekkere optie. Begin met het snipperen van één ui en snijd wat teentjes knoflook. Zorg ervoor dat de knoflook goed geperst is zodat je geen grote stukken knoflook overhoud. Fruit de ui in een soeppan en voeg na ongeveer 3 á 4 minuten de knoflook. paprikapoeder, chilipoeder, een snufje zout en peper en de pompoenblokjes toe. Voeg als laatste de bouillon naar keuze toe en laat de soep 20 minuten doorkoken op laag vuur. Tot slot snijd je de appel in stukjes. Pureer nu eerst de soep voordat je de appel toevoegt en de soep ik klaar! Tip: pompoensoep met appel is nog lekkerder als je er een scheutje kookroom aan toevoegt. Lust je geen pompoen? Dan kun je ook tomaten gebruiken om een lekkere verse tomatensoep te maken.

Leer soepballetjes voor de soep maken met hulp van KEUKENvuur

Soepjes maken is niet ingewikkeld, maar om ervoor te zorgen dat de soep zo gezond mogelijk blijft kun je een aantal dingen doen. Zorg er allereerst voor dat je de ingrediënten niet te ver doorkookt. Hierdoor verliezen groenten namelijk hun vitamientjes en dat wil je voorkomen. Wil je leren hoe je ervoor zorgt dat je soep zo gezond mogelijk blijft? Goed nieuws! Want we mogen weer open.

Wij staan in Utrecht en omstreken bekend om onze leuke en laagdrempelige kookworkshops. Tijdens deze kookworkshops leer je niet alleen meer over het bereiden van lekkere gerechten. Je leert ook meer over de herkomst van de ingrediënten en gerechten. Onze koks vertellen je graag meer over hoe, wanneer en waarom sommige gerechten zijn ontstaan om de kookworkshop niet alleen lekker maar ook interessant te maken. Ben jij of ken jij een echte foodie, dan is onze kookworkshop de perfecte manier om op een leuke manier te leren koken met vrienden en familie. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze verschillende kookworkshops!

Laat een reactie achter