Een boterham naar binnen schuiven achter de computer, overal kruimels tussen het toetsenbord. Hoog tijd om dit scenario voorgoed te veranderen. Desktop dining is op veel kantoren de norm geworden. De meeste mensen zijn het namelijk gewend om door te werken zonder een moment voor de lunch te reserveren. Deze gewoonte kan echter grote gevolgen hebben. In dit artikel vertellen wij je graag waarom samen lunchen op kantoor zo belangrijk is.

samen lunchen op kantoor

De lunch is belangrijk om te kunnen ontspannen

Als je je verdiept in de betekenis van ontspanning dan is ontspanning in één zin samen te vatten. Om te kunnen ontspannen moet je een andere activiteit doen dan waar je voorheen mee bezig was. Zit je dus voor je werk de hele dag achter een computer, dan is het belangrijk om het beeldscherm in te ruilen voor de echte wereld. Het is dus niet de bedoeling om na een dag achter de computer, te ontspannen achter de televisie. Je ogen krijgen op deze manier geen rust en daarom voel je je opgejaagd.

Als je dus besluit om dagelijks je lunch achter de computer te eten, dan krijgt je lichaam geen rust omdat je tijdens het eten gewoon doorwerkt. Doe je dit op de lange termijn, dan is de kans op een burn-out groter. Hiernaast is de kans groot dat je soms het gevoel hebt dat je buiten de boot valt, omdat de collega’s die wel samen lunchen een andere band met elkaar opbouwen. Dit is nog een reden om tijd vrij te maken. Door samen te lunchen wordt het teamgevoel versterkt en leer je elkaar op een andere manier kennen.

Lunchen op kantoor

Lunchen op kantoor zorgt er dus niet alleen voor dat je fijner door de dag heen gaat, maar ook voor de nodige ontspanning. Als je tijdens de lunch even helemaal loskomt van je werkzaamheden, dan is de kans groot dat je na de lunch beter presteert. Er zit nog een voordeel aan samen lunchen op kantoor. Als je alleen eet, dan eet je namelijk veel minder. Omdat eten een sociale bezigheid is, eet je al snel 44% meer dan wanneer je alleen luncht op kantoor. Zitten er zeven of meer collega’s aan de tafel dan eten de meeste mensen zo’n 96% meer.

Als je van jezelf weet dat je te weinig eet dan kan samen eten er dus voor zorgen dat je meer binnen krijgt. Een goedgevulde lunch zorgt ervoor dat je minder wilt snacken waardoor je tijdens werktijd langer door kunt gaan. Ons advies is daarom duidelijk en simpel: kies voor een gezellige en gezonde lunch met je collega’s om je beter te voelen en beter te presteren op de werkvloer.

Lunch ideeën voor een gezamenlijke lunch

Geen idee wat je tijdens de lunch op tafel moet zetten? Kies voor een lekkere en gezonde lunch met hulp van KEUKENvuur. De lunch is samengesteld met lekkere Carl Siegert broodjes, verassende salades en gemarineerde artisjokken. Zo is de lunch voor iedereen lekker en gezond en kunnen jullie na de lunch met goede moed vooruit!

Lunch catering uit Utrecht

Benieuwd naar de mogelijkheden die KEUKENvuur aanbied voor het verzorgen van de lunch op kantoor? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag met het samenstellen van een heerlijke lunch waar alle collega’s gelukkig van worden.

Laat een reactie achter