Rijstkoker geschikt om rijst te koken en meer

Wil je gebruik maken van een rijstkoker? Je kunt gebruik maken van een eenvoudig model om, zoals de naam al aangeeft, rijst te koken, maar het is daarnaast mogelijk een 2-in-1 model te selecteren waarmee je bijvoorbeeld ook groenten, zeevruchten en gevogelte kunt stomen, terwijl je tegelijkertijd de rijst kookt. Wat dat betreft kun je meerdere kanten uit met de rijstkoker, indien je gebruik maakt van een degelijk exemplaar met meerdere functies.

Rijstkoker geschikt om rijst te koken en meer

Wil je de rijstkoker vooral gebruiken om rijst te koken en gebruik je andere pannen of materialen om de rest van de ingrediënten te bereiden? Je kunt gebruik maken van een eenvoudig model. Indien er sprake is van een apart stoommandje is het in principe mogelijk om bijvoorbeeld groenten te stomen, al is dat veelal niet het geval. Je kunt eventueel gebruik maken van een warmhoudfunctie, al beschikken de meest eenvoudige modellen daar doorgaans niet over. Soms is de rijstkoker voorzien van een automatische stop en een overgang naar de warmhoudfunctie, maar in andere gevallen dien je daar zelf voor te zorgen.

2-in-1 modellen

Je kunt aan de andere kant gebruik maken van een van de 2-in-1 modellen, de meer luxe rijstkokers die er beschikbaar zijn. In dit geval heb je de  mogelijkheid om rijst te koken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je groenten, zeevruchten of wellicht gevogelte kunt stomen. Je maakt gebruik van een aparte RVS korf om de ingrediënten te stomen, door gebruik te maken van de hitte die je door de rijst laat gaan om deze te koken. In de meeste gevallen heeft deze rijstkoker bovendien een automatische overgang naar de warmhoudfunctie, waardoor je hier heel eenvoudig gebruik van kunt maken.

Let bij het kiezen van een rijstkoker onder andere op de capaciteit en de prijs, al gaan deze veelal hand in hand met elkaar. Zoek je naar bepaalde extra functies, of wil je gebruik maken van specifieke accessoires? Let dan ook daar goed op bij de aanschaf van een rijstkoker.

Kookworkshop koken met rijst

Enthousiast over koken, of zin om lekker culinair aan de slag te gaan? Schrijf je in voor een van de kookworkshops en leer het neusje van de zalm bereiden, of hoe je bijvoorbeeld voor heerlijk sushi kunt zorgen tijdens een feestje. Tijdens de kookworkshops krijg je uitleg over bereidingswijzen en voedingsmiddelen, maar gaan we vooral lekker aan de slag met verschillende ingrediënten en gerechten. Schrijf je direct in voor een van de kookworkshops op open inschrijving, of doe deze iemand anders die graag in de keuken staat cadeau.

Thuis aan de slag met de rijstkoker geschikt om rijst te koken en meer ? Klik op deze link voor een niet alledaags recept met de rijst koker Chocoladetaart uit de rijstkoker

Lees ook

Het verhaal van de speculaaspop een belangrijke versierfunctie
Volg een sushikookworkshop
Verschillende soorten rijst voor je sushi

Deze 7 lekkere tapas gerechten zijn eenvoudiger dan je denkt

Laat een reactie achter