Gerookte zalm met zoetzuur van venkel en knolselderijschuim Schaaf de venkel fijn op de mandoline en doe deze in een kom.Bestrooi de venkel met zout meng goed door en laat dit 15 minuten marineren.Verwarm het water met het zout, poedersuiker en de sushiazijn in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat de…
Wortel sesamcoulis voor bij de tempura van gerookte paling Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai door. Breng op smaak met zout en peper.
Tempura van gerookte paling Maak het tempurabeslag zoals aangegeven op de verpakking. Haal een voor een de in stukjes gesneden paling erdoor en frituur deze goudbruin op 180c. Laat ze goed uitlekken op wat keukenpapier. en serveer hier de wortel sesam coulis en de pastinaak creme als dip bij.
Tempura van gerookte paling met sesam coulis en pastinaak Serveer de tempura met als dip de wortelsesam coulis en de pastinaakcreme
Bitterballen van truffel en kalfsvlees Haal de truffel bechamel salpicon uit de koelkast en doe deze in een kom. Voeg dan de truffeltapanade, truffelolie en het kalfsvlees toe en breng op smaak met zout en peper. Schep met behulp van een ijsknijper kleine bolletjes van de bechamel salpicon en rol deze door de bloem. Rol ze vervolgens door het…
Rillette van kabeljouw met artisjok Doe het water samen met de tijm, sjalotten,knoflook, winterpeen, laurierblad, peperkorrels, witte wijn en de ¼ theelepel zout in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Zet dan het vuur laag en voeg de stukjes kabeljauw toe. Kook deze op laag vuur…
Zalm conserveren zo doe je dat Snij de filets van de zalm verwijder de graten en het vel. Verdeel de zalm in mootjes bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie in een tefalpan en bak de mootjes aan allebei de kanten aan tot ze net rose zijn. Haal de moten dan uit de pan leg deze op…
Terrine van haring met zeekraal en creme van citroenjenever Terinne Week de gelatine in koud water. Verwarm de bouillon in een klein pannetje en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Zet dan het vuur uit en laat de groentebouillon afkoelen. Beleg een vorm met slagersfolie en giet hier een klein beetje van de gelei in. Druk er dan een…