Quiche van le petit doruvael met antiboise dressing Verhit een Tefal pan met wat olie en bak de paprika, sjalot en de knoflook gaar.Doe dit dan in een sauspannetje en voeg de olijven, tomaat, olijfolie en de balsamico toe. Zet het pannetje apart.Leg de ½ plak filodeeg op de werkbank en smeer dit licht in met olie en vouwdubbel. Snij…
Kroket van zoete aardappel en cassave naar Australische recept Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelen en de cassave gaar. Als de aardappels en de cassave gaar zijn giet ze dan in een vergiet en laat het goed uitlekken, maak hier een droge puree van.Verhit de olie in een pan en bak op laag…
Recept vulling van de ricotta taartjes uit de Italiaanse keuken Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde massa.Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit (2 cm dit) tot het voldoende is om een vorm te bekleden.Vul dan de vorm met het ricotta mengsel en bak de taart gaar in een oven van 180c (+/- 35…
Deeg recept voor de ricotta taartjes uit de Italiaanse keuken Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Laat het deeg 1 uur afgedekt rusten in de koeling.
Clafoutis van Le Petit Doroval kaasje uit Montfoort met baslicum Clafoutis van Le Petit Doroval kaasje uit Montfoort met baslicum Verwarm de oven voor op 175 graden.Vet een quiche vorm in met boter.Klop in een kom de eieren samen met de melk los.Klop de bloem door het eimengsel en voeg de zout en peper toe.Schenk de helft van het beslag…
Zo maak je creme brulee van geitenkaas Doe de room, melk, eidooiers, geitenkaas en zout in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa.Vul hier de vormpjes mee en dek ze af met plastic.Stoom de vormpjes in 25 minuten op 72C gaar.Haal de vormpjes uit de steamer en laat ze afkoelen in de koeling.Voor serveren bestrooien met suiker en…
Recept voor het maken van verse aspergesoep zonder pakje Schil de asperges met een dunschiller en doe alle schillen in een kookpan. Vul de pan met water totdat de schillen onder staan doe dan het zout en de folie erbij en breng het aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen.Haal na 20 minuten…
Pate van Noorse zalmfilet met waterkers en limoen Blancheer de waterkers en laat het goed uitlekken.Draai de waterkers samen met wat water fijn in de keukenmachine.Haal door een bolzeef en gebruik de puree voor de terrine .Draai de vis samen met het ei in een keukenmachine fijn.Voeg dan het geweekte brood ( panade) en de waterkers toe en draai dit…
Mousse van gerookte paling voor het vullen van terinne Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.Verwarm de kippenbouillon in een pannetje, los hierin de gelatine op en draai dit samen met de gerookte paling glad in een keukenmachine .Haal de massa uit de keukenmachine doe dit in een kom en zet deze kom op ijs.Laat de massa afkoelen…
Coquille met gerookte ham en parmazaanse kaas madeleine Coquilles Snij de coquilles doormidden verpak ze in een halve plak ham en leg ze dan op een bord , zet dit bord dan in de koelkast.Maak ondertussen het Madeleine-beslag.Meng de Parmezaanse kaas, zout, eieren, bloem en bakpoeder in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door. Dek de…