Aardappel pizza met Romero rozemarijn en pistache pesto Het Deeg Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hier een soep elastische deeg van. Dek de kom dan af en laat het deeg rijzen op een warme plek. Rol dan het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een ronde deegplak en leg deze op…
Kroket van sukadevlees met gepofte knoflook en sambal Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer dit met een houten lepel tot een deegbal en blijf zachtjes op laag vuur door roeren totdat de roux goed gaar is. ( dit zie…
Ganzenbout met sinaasappel in Noilly prat saus Doe de gans samen met de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en marineer hier de gans mee ( 20 minuten). Dep dan de gans droog ( bewaar de marinade) en bak de gans in olijfolie kort aan. Voeg dan de sjalotten , knoflook, overgebleven marinade, olijven en de…
Zo maak je Mousse van ganzenlever recept het Swarte Schaep Draai de parelhoenlever fijn in de keukenmachine. Voeg dan de ganzenlever toe en draai deze kort mee.Voeg dan het ei en de eidooiers toe. Voeg dan de boter en de room toe.Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en pocheer de mousse gaar in ongeveer 60 minuten op 80c.
Recept voor basis vleesfarce voor vullingen voor pate en terrine Doe het vlees samen met de eieren in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa. ( zorg dat het niet te heet gaat worden).Haal dan de vleesmassa uit de keukenmachine doe dit in een kom en breng op smaak met zout en peper.Tip: te gebruiken voor vullingen en…
Ganzenlever terrine het recept van restaurant seinpost Laat de ganzenlever op kamertemperatuur komen en maak maak deze dan schoon door alle bloedvaten en velletjes te verwijderen.Snij de lever in grove stukken en doe deze in een kom. Bestrooi de lever met de port, zout en peper roer dit goed door en zet dit 30 minuten in de koelkast om te…
Zeebaars met een salade van venkel limoen en waterkers Maak de zeebaars schoon tot je een panklare file hebt. Haal de kern uit de venkel met een mesje en rasp deze fijn op de mandoline. Doe de venkel in een kom en meng er olijfolie, sushiazijn, limoensap, rasp van 1 limoen door en breng op smaak met zout en peper.…
Ceviche van horsmakreel met radijs en mango Meng de azijn, citroensap, limoensap, chilipoeder, knoflook, zout en peper goed door elkaar en marineer hier minimaal 1 uur de vis mee ( wel afgedekt met plastic in de koelkast zetten). Haal na het uur de vis uit de koelkast en meng er de rest van de ingredienten voorzichtig door. Serveer er een…
Taart van wilde spinazie en Puntarelle naar Italiaans recept Blancheer de spinazie en de puntarella kort, giet op een zeef druk even aan en laat goed uitlekken. Kook de aardappels in water met zout beetgaar en giet deze dan af. Bak de panchetta uit in een koekenpan. Meng in een kom de eieren, parmezaanse kaas, provolone, oregano, nootmuskaatpoeder en…
Krokante asperge puntjes gefrituurd met een dip van rode pesto Doe de eiwitten in een kom en meng hier de limoenrasp door. Haal een voor een de aspergetips door de eiwitten en rol deze dan door de panko. Herhaal dit zodat de tips 2 keer gepaneerd zijn. Frituur op 180c goudbruin en serveer hier de rode pesto dip bij.…