Werkwijze eend Maak de eendenborstfilet schoon en bak deze krokant aan. Werkwijze zoetzuur pompoen Schil de pompoen en schaaf dan dunne plakjes van de pompoen op de mandoline. Bestrooi de plakjes met zout en laat de plakjes minimaal 5 minuten marineren. Knijp na 5 minuten het overtollige vocht uit de pompoen plakjes en leg de droge plakjes in een kom.…
Tonijntataki Verhit de olie in een tefalpan en rooster de tonijn aan alle kanten kort aan. Leg de tonijn dan op een bakplaat en laat de tonijn even afkoelen in de koelkast. Chuka wakamee gelei Doe het water samen met de chuka wakamee en de gelificant in een pan en roer dit met een garde goed door. Zet dan pan…
Warm gerookte zalm met zoet zuur van wintergroenten Rook de zalm a la minute in de rookoven. Presenteer dit op een mooi bord samen met de botersla, wintergroenten en de goede raat dressing.
Zelf een lekker pate maken is echt niet moeilijk met dit recept Beleg de pate vorm met de plakken vers vet spek en zorg er voor dat de plakken elkaar overlappen. Doe de eieren met de parelhoenlevers, sjalot, kleurzout, zout en peper in de blender. Laat de blender zachtjes draaien en oeg langzaam de boter toe, blijf draaien totdat je…
Zo maak je mousse van tarbot voor terinne van tarbot Week de gelatine in een kom met ruim water. Verhit de visbouillon in een pannetje en voeg dan de uitgeknepen gelatine toe en los dit op. Haal de pan van het vuur en draai dit samen met de tarbotfilet fijn in de keukenmachine. Doe de tarbotmousse in een kom en…
Zo maak je Brioche tosti met buffel mozzarella Besmeer 4 boterhammen met de pesto. Verdeel de gedroogde tomaat over de pesto. Beleg de 4 boterhammen met de mozzarella en dek af met de onbelegde boterhammen. Druk de boterhammen stevig aan zodat ze goed vast blijven zitten .Klop de eieren los in een kom en breng het eimengsel op smaak…
Croustillant van Doruvael met lauwwarme antibiose dressing Verhit een Tefal pan met wat olie en bak de paprika, sjalot en de knoflook gaar. Doe dit dan in een sauspannetje en voeg de olijven, tomaat, olijfolie en de balsamico toe. Zet het pannetje apart .Leg de filodeegplakken op de werkbank en smeer dit licht in met olie en vouw dubbel. Snij…
Croustillant van kwartel met een lauwwarme puy linzen Maak de kwartel schoon en bestrooi deze met zeezout ( laat dit 15 minuten marineren). Verwarm het ganzenvet met de peperkorrels, laurier, jeneverbes en de knoflook op laag vuur. Dep de kwartel met keukenpapier droog en konfijt dit langzaam in het ganzenvet gaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een tefalpan en bak…
Wafel van opperdoezer ronde met Hollandse asperges Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en bak de wafels goudbruin in een wafelijzer.
Taart van gerookte rode paprika mousse Taart van gerookte rode paprika mousse Doe de paprika’s in een hickory smoking bag en rook deze gaar in een oven van 200c. Haal de zak dan uit de oven en laat de paprika’s goed afkoelen. Week ondertussen de gelatine in een kom met ruim water. Als de paprika’s goed koud zijn verwijder…