Vis

Zalmfilet met paksoi knoflook limoen en sinaasappel

Zalmfilet met paksoi knoflook limoen en sinaasappel

Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Verhit de olijfolie in een wok pan en bak de  knoflook en ui kort aan.  Voeg dan het limoensap, sinaasappelsap en de Jus d´orange toe en laat dit tot de helft inkoken. Zet dan het vuur lager bind de saus af met wat aardappelzetmeel en breng op smaak met zout en…

Garem recept de smaakmakers van de romeinen vislikeur

Garem recept de smaakmakers van de romeinen vislikeur

garem recept de smaakmaker van de romeinen vislikeur Snij de vis in kleine stukjes.Leg op de bodem van een plastic emmer de gedroogde kruiden en de peperkorrels.Leg hier bovenop de vis en bedek dit met het zout druk de deksel op de emmer en zet weg op een warme plek.( Dit mengsel moet gaan broeien)Roer het mengsel na 4 dagen…

Paling roken recept rookton

Paling roken recept rookton

  Ontslijm de paling maak schoon en dep droog.Laat de paling 45 minuten pekelen.Haal de paling uit de pekel en dep goed droog en rijg door de oogholte.Grofgehakt eikenhout opstoken en tegelijkertijd de rookton opstoken tot 70c .Paling erin hangen en 10-20 minuten roken op 70c. Dan doven met mot en nog 1 uur naroken.  

Zalm roken recept rookkast

Zalm roken recept rookkast

Zo maak je koud gerookte zalmfilet recept voor de rookkast Doe de zalmfilets in een grote rvs bak en smeer de filets goed in met de pekel. Dek de rvs bak af met plastic folie en zet de zalmen onder druk weg in de koelkast. Laat de zalmen 8 uur in de pekel marineren( Let op echt niet langer anders…

Visfond zelfgemaakt ( sas royal hotel basis)

Visfond zelfgemaakt ( sas royal hotel basis)

visfond maken voor soepen en sausen zo doe je dat makkelijk recept Spoel de visgraten schoon in koud water en snij ze in stukjes.Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de visgraten toe, bak dit 3 minuten. Voeg de groenten toe en bak deze 2 minuten mee.Voeg nu de witte wijn en het water toe en breng de vloeistof…

Zeebaarsfilet met een salade van venkel,waterkers en limoen

Zeebaarsfilet met een salade van venkel,waterkers en limoen

Zeebaars met een salade van venkel limoen en waterkers Maak de zeebaars schoon tot je een panklare file hebt. Haal de kern uit de venkel met een mesje en rasp deze fijn op de mandoline. Doe de venkel in een kom en meng er olijfolie, sushiazijn, limoensap, rasp van 1 limoen door en breng op smaak met zout en peper.…

Kreeftenboter recept

Kreeftenboter recept

Zo maak je kreeftenboter de smaakmaker van kreeftensaus Verwarm de boter zachtjes in een pan ( mag niet kleuren!!!!) voeg dan de kreeftenschalen, knoflook, zout en sjalot toe en stoof dit op laag vuur 15 minuten in de boter. Voeg dan de tomatenpuree toe en stoof dit 5 minuten op laag vuur mee. Blus af met het water breng dit…

Mosselen in masala curry recept uit de indiase keuken

Mosselen in masala curry recept uit de indiase keuken

Bereiding: Verhit de olie in een pan en bak de masalapasta kort aan. Voeg dan de mosselen, knoflook, kokosmelk, kippenbouillon, gember, tomaten, zout en de limoenrasp toe schud alles goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur  gaar. Zet dan het vuur uit en meng er de gesneden korianderblad door. Recept masala…

Kreeftenolie recept

Kreeftenolie recept

Verwarm de olie zachtjes in een pan voeg dan de kreeftenschalen, knoflook, zout en sjalot toe en stoof dit op laag vuur 35 minuten in de olie. Voeg dan de tomatenpuree toe en stoof dit 5 minuten op laag vuur mee. Blus af met het water breng dit aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de pan…

Langoustine hazelnoot toast

Langoustine hazelnoot toast

Draai de langoustine, kipfilet, eiwit knoflook, gember, sesamolie en sojasaus in een keukenmachine tot een gladde massa. Haal de massa uit de machine doe dit in een mengkom en voeg gesneden bosui toe. Smeer nu de plakjes briochebrood in met de garnalenpasta (2 cm dik) en druk de plakjes in het hazenootkruim. Bak de toast goudbruin in de frituur.