Vietnamese

Gevulde Beatel Leaf bladeren

Gevulde Beatel Leaf bladeren

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en laat minimaal 10 minuten marineren. Was de Bettel Leaf en haal de bladeren van de steel. Leg dan het donker gedeelte van het blad op de snijplank en het einde recht voor je. Doe een beetje van de gehaktmassa aan het einde van het blad en rol dit op. Rol het…

Kokos pompoen soep Vietnamees recept

Kokos pompoen soep Vietnamees recept

Kokos pompoen soep Vietnamees recept Doe de citroengras, rode peper, sjalot en trassi in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta ( je kunt het natuurlijk ook in de keukenmachine fijn draaien). Giet de kokosmelk in een pan en voeg de pasta uit de vijzel toe. Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en laat…

Vietnamese noedel salade met rundvlees

Vietnamese noedel salade met rundvlees

Rundvlees Doe de knoflook samen met de limoengras in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Haal de pasta dan uit de vijzel en doe deze in een kom. Voeg dan het vlees en de rest van de ingrediënten voor de marinade toe en meng dit goed door. Dek de kom dan af met wat plastic folie en…

Eendenborstfilet met jackfruit en steranijs naar vietnamees recept

Eendenborstfilet met jackfruit en steranijs naar vietnamees recept

Eendenborstfilet met jackfruit en steranijs naar Vietnamees recept Eendenborstfilet met jackfruit en steranijs naar Vietnamees recept Bereiding: Week de paddenstoelen in een kom met water en laat dit 15 minuten staan. Giet na 15 minuten de champignons af op een zeef en snij deze in kleinere stukjes. Snij het vet van de eendenborstfilet en snij dan de filet in blokjes…

Zoete aardappel taartje met gamba het streetfood van vietnam

Zoete aardappel taartje met gamba het streetfood van vietnam

Zoete aardappel taartje met gamba het Streetfood van Vietnam Bereiding: Meng de ingrediënten voor het beslag in een kom tot een gladde massa. Marineer in een ander kom de garnalen met de bouillonpoeder, knoflook en wat zout en en laat dit minimaal 10 minuten marineren. Meng in een kom het zout met het water en roer dit net zo land…

Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de vietnamese manier

Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de vietnamese manier

  Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de Vietnamese manier   Verhit de olie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit goudbruin. Voeg dan de suiker toe en bak dit mee totdat de suiker gaat karamelliseren. Blus dan af met het kokoswater, vissaus, zout en de kokosmelk en breng dit aan…

Zo maak je vietnamese knoflook rijst in de rijstkoker

Zo maak je vietnamese knoflook rijst in de rijstkoker

  Zo maak je Vietnamese knoflook rijst in de rijstkoker Doe de rijst met het zout en de olie in een rijstkoker en zet deze aan. Als de rijst gekookt is meng er dan met een vork de knoflookpuree door.  Een rijstkoker is een multifunctioneel apparaat waar je heel veel andere soorten gerechten mee kunt bereiden. Kijk eens voor het…

Vietnamese kip spiesjes van de bbq gemarineerd in limoenblad

Vietnamese kip spiesjes van de bbq gemarineerd in limoenblad

Vietnamese kip spiesjes van de BBQ gemarineerd in limoenblad   Stamp de citroengras met de knoflook, sjalot, limoenblad, rode peper en het zout tot een pasta in de vijzel. Haal dan de pasta uit de vijzel en doe dit in een kom. Voeg de kip, kurkuma, suiker, peper uit de molen, 5 specerijenpoeder, sesamolie en de vissaus toe en meng…

Vietnamese dipsaus voor de dagelijkse maaltijd recept morning glory

Vietnamese dipsaus voor de dagelijkse maaltijd recept morning glory

Vietnamese dipsaus voor de dagelijkse maaltijd recept morning glory     Vietnamese dipsaus voor de dagelijkse maaltijd recept morning glory Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Deze dipsaus kun je afgedekt in de koelkast 4 dagen bewaren. Dit is een dressing die over de  morning glory het groenten gerecht uit de Vietnamese keuken gaat. Deze dipsaus kan…