Verwarm de oven voor op 180c.Breek de eieren in een kom en voeg de kaas, knolselderij, crème fraiche, aardappelzetmeel en de rozemarijn toe. Meng dit goed door elkaar en voeg wat zout en peper toe.Bedek een ingevette bakvorm ( 23 cm ) met bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Giet het kaas knolselderij mengsel in…
Zo maak je simpel en snel het perfecte bierbeslag Meng alle ingrediënten tot een gladde massa.Voeg de smaakstoffen toe die je wilt (kruiden, knoflook, kerrie enz enz).Het beslag is nu gebruiksklaar haal je ingrediënten erdoor en frituur op 180C. Dit beslag kun je 4 dagen in een afgesloten bakje in de koeling bewaren.
Wentelteefjes recept uit de keuken van India met briochebrood Bereiding: Meng in een kom de ui, peper, garam marsala, gember knoflookpasta, eieren, koriander en het zout goed door elkaar.Verhit wat olie in een koekenpan.Doop de sneetjes brioche brood in het eimengsel en bak de broodje aan allebei de kanten goudbruin.Tip: serveer er een lekker dip bij ( recepten staan op de…
zo maak je verse Indonesische sambal in 2 stappen Bereiding: Doe alle ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine en draai glad.Bewaar in een weckpotje in de koelkast.
Doe alle ingrediënten ( behalve de rookvloeistof) in een sauspan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en kook de saus 15 minuten rustig door( roer wel af en toe in de pan anders brand de saus aan.Zet na 15 minuten het vuur uit voeg de rookvloeistof toe en laat de saus af koelen en bewaar in…
Doe de geitenkaas, olijfolie en de knoflook in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa.Haal de massa dan uit de keukenmachine en meng er de peterselie door. Breng op smaak met zout.Tip: lekker op brood bij de BBQ
Week de zwarte bonen in zoveel water dat ze net onderstaan. ( 12 uur).Laat de bonen dan uitlekken en doe ze samen met de 5 dl water in een pan.Breng het water aan de kook en kook de bonen in ongeveer 15 minuten zachtjes beet gaar. Giet de bonen dan af en laat ze goed uitlekken.Verhit de olie in een pan…
Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de uien en de knoflook kort aan.Zet het vuur dan hogervoeg de aubergine toe en bak deze 8 minuten.Voeg dan de tomaten toe en laat dit zachtjes door pruttelen totdat de aubergine gaar is.Haal dan de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.Breng op smaak met zout…
Zo maak je de Coca en primento de pizza van de Canarische eilanden Het deeg voor de plaatkoek.Doe de bloem, suiker, zout, olijfolie en de azijn in een kom.Los de gist op in het warme water en voeg dit aan de bloem toe.Kneed dit door tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rijzen op een warme plek.Als het…
oliebollen van kikkerewtenmeel recept uit de Caribische keuken Meng het spliterwtenmeel, zelfrijzend bakmeel , kurkuma, komijn, zout en het bakpoeder in een kom.Voeg het water toe en maak hier een stevig beslag van.Voeg de knoflook,, ui, bosui, en rode peper toe en roer dit goed door.Schep met behulp van een ijsknijper bolletjes van het beslag en bak deze goudbruin voorzichtig…