Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer dit met een houten lepel tot een deegbal en blijf zachtjes op laag vuur door roeren totdat de roux goed gaar is. ( dit zie je doordat de deegbal wat vettig gaat worden aan de bovenkant). Voeg dan onder constant roeren beetje bij beetje…
Werkwijze limoenolie recept Olijfolie mengen met limoenschil en wat peper. Werkwijze Flamenkuchen met gefermenteerde citroen en venkel Meng de crème fraîche met knoflook, venkelzaadjes en de gefermenteerde citroenen in een kom en voeg wat peper naar smaak toe. Leg de plakjes Flamenkuchen op een bakplaat met bakpapier. Smeer het crème fraîche mengsel in een dunne laag uit over het Flamkuchendeeg.…
Werkwijze Parelgort risotto met spliterwten deel 1 Breng 2 liter water aan de kook in een pan en voeg de parelgort toe. Kook de parelgort op laag vuur in 15 minuten beetgaar af. Giet de parelgort dan af en doe deze in een kom. Werkwijze Parelgort risotto met spliterwten deel 2 Verhit de olijfolie in een pan en bak de…
Werkwijze Tempé Meng de knoflook met limoenrasp en de sojasaus in een kommetje door elkaar. Bak de plakken tempé goudbruin in olie en leg deze dan op een bakplaat met ovenpapier. Smeer dan allebei de kanten van de tempé in met het sojamengsel en laat dit 15 minuten intrekken. Werkwijze koningsboleten Snij de koningsboleten in de lengte doormidden. Leg de…
Werkwijze voor het pastadeeg: Meng de bloem, zout en bietenpoeder in een grote kom. Voeg geleidelijk het lauwwarme water en de olijfolie toe, terwijl je het deeg kneedt tot het glad en elastisch is. Bedek het deeg met plastic folie en laat het 15 minuten rusten. Werkwijze bospadenstoelen vulling voor vegan bieten ravioli Verhit olijfolie in een pan en bak…
Maak eerst de marinade voor de champignons door de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, sherryazijn en wat zout en peper te mengen in een kom. Haal wat van de marinade uit de kom en bewaar dit apart. Dit heb je straks nodig om de saté af te lakken als deze klaar is . Verwarm de frituur op 175c. Maak ondertussen…
Verhit olie in een pan en bak de knoflook en de sjalot kort aan. Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak deze mee. Bestrooi de kastanjechampignons met wat zout en laat de champignons zo lang bakken totdat het meeste vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit en laat de champignons afkoelen. Doe de champignons dan in een keukenmachine en…
Hang een zeef boven een kom. Leg in de zeef een schone theedoek en giet daar de yoghurt in.Vouw de theedoek dan dicht en leg er bv een theekopje op. Zet de kom dan in de koelkast en laat de yoghurt goed uitlekken ( ongeveer 2 uur). Het vocht dat onderin de kom valt noem je wei. Dit kun je…
Verhit olie in een pan bak de shiitake aan en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet dan het vuur uit en laat de shiitake afkoelen. Kook de parelgort zoals aangegeven op de verpakking. Week ondertussen de velletjes cederhoud in ruim water. Als de parelgort gaar is haal deze dan van het vuur en giet af. Laat de parelgort…
Maak de pindasaus zoals omschreven in het recept en voeg op het laatste moment wat rookolie of gerookte amandel poeder toe naar smaak. Breek de eieren boven de bakvorm. Maak de kousenband schoon door er de boven en onderkant vanaf te halen maar snij de kousenband niet doormidden. Snij de spitskool in vier stukken. Verwijder met een dunschiller de buitenkant…