Vegetarisch

Flamenkuchen met gefermenteerde citroen en venkel

Flamenkuchen met gefermenteerde citroen en venkel

Werkwijze limoenolie recept Olijfolie mengen met limoenschil en wat peper. Werkwijze Flamenkuchen met gefermenteerde citroen en venkel Meng de crème  fraîche met knoflook, venkelzaadjes en de gefermenteerde citroenen in een kom en voeg wat peper naar smaak toe. Leg de plakjes Flamenkuchen op een bakplaat met bakpapier. Smeer het crème fraîche mengsel in een dunne laag uit over het Flamkuchendeeg.…

Parelgort risotto met spliterwten

Parelgort risotto met spliterwten

Werkwijze Parelgort risotto met spliterwten deel 1 Breng 2 liter water aan de kook in een pan en voeg de parelgort toe.  Kook de parelgort op laag vuur in 15 minuten beetgaar af. Giet de parelgort dan af en doe deze in een kom. Werkwijze Parelgort risotto met spliterwten deel 2 Verhit de olijfolie in een pan en bak de…

Vegan Bieten ravioli met bospadenstoelen en pestosaus

Vegan Bieten ravioli met bospadenstoelen en pestosaus

Werkwijze voor het pastadeeg: Meng de bloem, zout en bietenpoeder in een grote kom. Voeg geleidelijk het lauwwarme water en de olijfolie toe, terwijl je het deeg kneedt tot het glad en elastisch is. Bedek het deeg met plastic folie en laat het 15 minuten rusten. Werkwijze bospadenstoelen vulling voor vegan bieten ravioli Verhit olijfolie in een pan en bak…

Saté van geitenkaas en walnoot in wijnbladeren

Saté van geitenkaas en walnoot in wijnbladeren

Verhit olie in een pan en bak de knoflook en de sjalot kort aan. Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak deze mee. Bestrooi de kastanjechampignons met wat zout en laat de champignons zo lang bakken totdat het meeste vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit en laat de champignons afkoelen. Doe de champignons dan in een keukenmachine en…

Gado gado van de BBQ met gerookte pindasaus

Gado gado van de BBQ met gerookte pindasaus

Maak de pindasaus zoals omschreven in het recept en voeg op het laatste moment wat rookolie of gerookte amandel poeder toe naar smaak. Breek de eieren boven de bakvorm. Maak de kousenband schoon door er de boven en onderkant vanaf te halen maar snij de kousenband niet doormidden. Snij de spitskool in vier stukken. Verwijder met een dunschiller de buitenkant…