Thaise

Curry noedels uit de Thaise keuken vegetarische

Curry noedels uit de Thaise keuken vegetarische

Curry noedels uit de Thaise keuken een vegetarische gerecht Doe de mungbonen samen met de koriander,  rode peper, sjalot en knoflook  in de vijzel en stamp dit tot een pasta. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak op laag vuur de rode currypasta aan. Voeg dan de kokosmelk, limoenblaadjes, sojasaus, palmsuiker, en de pasta uit de vijzel toe en…

Thaise chili olie de smaakmaker in de Thaise keuken

Thaise chili olie de smaakmaker in de Thaise keuken

Thaise chili olie de smaakmaker in de Thaise keuken Verhit de olie in een pan ( zorg dat de olie niet te heet is!) . Voeg dan de knoflook en de sjalot toe en bak deze goudbruin.  Haal de knoflook en de sjalot dan uit de olie en doe deze in een vijzel. Bak daarna in dezelfde olie de chilipepers…

Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand

Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand

Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand Bereiding Curry Snij de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de peper dan klein en stamp dit samen met de rest van de ingrediënten tot een pasta in de vijzel. Bereiding Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de currypasta kort aan. Meng…

Ingemaakte Thaise knoflook dit recept kun je ook fermenteren

Ingemaakte Thaise knoflook dit recept kun je ook fermenteren

Ingemaakte Thaise knoflook dit recept kun je ook fermenteren Doe de appelazijn, water, peperkorrels, korianderzaad, suiker en het zout in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes inkoken en zet dan het vuur uit. Doe de knoflook in een weckpot en giet er dan de marinade overheen. Laat de inhoud van de weckpot eerst…

Crying Tiger een van de lekkerste Thaise vleesgerechten

Crying Tiger een van de lekkerste Thaise vleesgerechten

Crying Tiger een van de lekkerste Thaise vleesgerechten 350 gr rundvlees Bavette  (in Thailand gebruiken ze Skirt steak) Ingrediënten marinade Crying Tiger 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel oestersaus 2 teentjes knoflook fijngesneden 1 eetlepel Thaise vissaus 1 theelepel witte peper gemalen Crying Tiger maken Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg het vlees toe. Meng het…

Thaise pomelo salade met cashewnoten uit chang rai

Thaise pomelo salade met cashewnoten uit chang rai

Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chan Rai Dit is een van de recepten die wij gekookt hebben in de kookschool van Tik. De chef van Cook Thai Yourself in Chang Mai. Als je wil weten hoe een workshop in het buitenland er aan toe gaat lees dan ook ons blog over deze belevenis. Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit…

Pad thai van de kookschool in chang mai in thailand

Pad thai van de kookschool in chang mai in thailand

Pad Thai van de kookschool in Chang Mai in Thailand Voor de originele Pad Thai gebruik je een gedroogde rijstnoedel van 3 millimeter (thin) . In Thailand worden ook veel (flat) noedels 9 millimeter gebruik alleen moeten die gedroogde noedels net als pasta voorgekookt worden.De beste zongedroogde noedels zijn Sen Lek noedels en komen uit de provincie Chanthaburi. Het zou…

Thaise rundvleessalade yam nua

Thaise rundvleessalade yam nua

Salade van roergebakken rundvlees op de Thaise manier Plet de pepertjes en knoflook fijn in een vijzel. Voeg limoensap, vissaus en suiker toe en roer dit goed door elkaar.Haal het mengsel uit de vijzel en doe dit in een grote kom. Voeg het gebakken vlees toe en meng dit voorzichtig door elkaar.Leg de gemengde salade op een bord, doe hier…