Tom Yum Curry basis voor vlees, vis of vegetarisch Tom Yum curry kip Verwarm 1 blikje kokosmelk samen met de Tom yum pasta in een pan. Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en laat dit inkoken totdat je aan de oppervlakte olie ziet verschijnen. Voeg dan de kip toe zet het vuur hoger en roer dit…
Werkwijze Thaise rijstsoep Doe de kippenbouillon samen met de rode pepers in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de tamarinde gehaktballetjes toe. Kook de gehaktballetjes op laag vuur zachtjes gaar. Voeg dan de rijst, koriander en bosui toe en laat dit 3 minuten zachtjes mee koken. Zet dan het vuur uit…
verhit de olie in een pan en bak de knoflook, kampong peper en chilipeper kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit mee. Voeg dan de sojasaus, witte peper en de vissaus toe. Breng evt nog extra op smaak met wat vissaus en peper uit de molen. Serveer de roergebakken biefstuk met kampong peper uit de Thaise keuken…
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en ui kort aan. Voeg dan de de kousenband toe en bak deze kort 3 minuten mee. Voeg dan de biefstuk en de paksoi toe en bak deze kort mee. Voeg dan het ei toe meng dit goed door en voeg daarna de rijst toe. Blijf wel constant doorroeren anders…
Dronken noedels het favoriete gerecht van elke Thai De noedels* Voor je begint aan dit recept moet je de noedels eerst wellen in lauwwarm water +/- 20 minuten). De noedels zijn voldoende geweld als ze flexibel zijn en net niet doorbreken. Giet ze dan af en bewaar in een kommetje. Dronken noedels Verhit de olie in een wokpan en bak…
Papaja salade met gegrilde kip uit de Thaise keuken Werkwijze kip Snij plakken van 2 cm van de kipfilet en doe deze in een kom. Voeg dan de knoflook, suiker, Thaise vissaus, sojasaus en de gember toe en meng dit goed door. Dek de kom af met plastic folie en zet de kom in de koelkast. Laat de kip minimaal…
Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine Werkwijze marinade vlees Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng er het varkensvlees door. Laat dit minimaal 30 minuten marineren. Werkwijze Thaise spicy salade met varkensvlees en aubergine Verhit olie in een pan en bak het varkensvlees gaar. Zet dan het vuur uit en meng er de aubergines, sjalot,…
Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken Voor de pad char pasta 2 st rode chilipepers fijngesneden 4 st sjalot fijngesneden 4 teentjes knoflook fijngesneden een stengel limoengras fijngesneden 10 gr verse Laos geraspt 1 tl verse krachai geraspt 3 st limoenblad zonder de nerf 2 trosjes kampot peper olie Werkwijze pad char pasta Doe de chilipeper, sjalot en…
Werkwijze marinade Stamp de knoflook en korianderblad in de vijzel. Voeg dan de peper, palmsuiker en de sojasaus toe en meng goed door. Marineer hier de shiitake mee (minimaal 30 minuten). Werkwijze saus Doe de palmsuiker, azijn,knoflook, chilipeper en zout in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat dit afkoelen. Rijg de…
Gewokte Aubergine met basilicum een lekker vegetarisch Thais gerecht Snij de aubergine in de lengte doormidden en snij er dan blokjes van 2 cm van. Strooi wat zout over de aubergine blokjes en laat dit 10 minuten marineren. Giet na de 10 minuten de aubergine blokjes op een vergiet en knijp de blokjes stevig uit. Stamp de knoflook samen met…