Chorizo in sherry saus de makkelijkste tapa die je kunt maken Snij de chorizo in kleine blokjes.Verwarm de olijfolie in een koekenpan voeg de knoflook en chorizo toe.Bak dit 3 minuten .Blus af met de sherry en laat dit 5 minuten pruttelen.Haal nu de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.
Gamba’s in knoflooksaus zo klaar en een lekker tapa Meng de gamba´s, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, zeezout en peper in een kom en laat de gamba´s 5 minuten marineren. Verhit een Tefal pan en bak de gamba´s in 8 minuten gaar. Doe de gebakken gamba´s in een terracotta schaal en besprenkel ze met het limoensap.
Gazpacho met togarshi peper mix van de Spaanse keuken en de Japanse Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een gladde massa. Serveer de soep koud met wat basilicum en met Schiacciata ( recept staat op de site). Ook lekker: De Gazpacho afmaken met wat paprikaolie ( recept staat op de site).
Limoen amandeltaart recept uit de Spaanse keuken Doe de eieren en de basterdsuiker in de keukenmachine en klop dit luchtig. Zet dan de keukenmachine uit en spatel het limoensap, limoenrasp, merg van vanille en amandelpoeder voorzichtig door. Giet dit deeg in een met bakpapier beklede springvormen bak de taart op 170c in ongeveer 35 minuten gaar.
Kip in een sinaasappel amandel saus naar Spaans recept Werkwijze kip: Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en laat dit minimaal 2 uur marineren. Werkwijze saus: Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar in de kom en giet dit over de gemarineerde kip. Bak de kip gaar in een oven van 170c in ongeveer 18 minuten.…
Gehaktballetjes in amandelsaus recept uit de Spaanse keuken Meng in een kom het brood, melk en de amandelpoeder enlaat dit 5 minuten staan. Voeg dan het gehakt, 2 teentjes knoflook, eieren, peterselie, pimenton de la verra, 100 gr amandelpoeder, zout en peper toe en meng goed door. Draai balletjes van het gehakt ter grote van een golfbal enbak de balletjes…
Gebakken kaas met knoflook en sjalot uit de Spaanse keuken Kaas: Klop de eieren los in een kom samen met de pimenton dela Verra, zout en peper. Snij de kaas in reepjes van 2 cm breed en 10cm lang. Haal de reepjes kaas door het eimengsel en paneer de kaas met het paneermeel. Frituur goudbruin op 180c. Dressing: Meng voor…
Scheermesjes in cava en sinaasappel naar Spaans recept Verhit de olie in en pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de scheermesjes toe en bak deze kort mee. Blus af met de Cava, sinaasappelsap en sinaasappelrasp en doe dan een deksel op de pan.Stoof de scheermesjes in 5 minuten gaar haal dan de deksel van de…
Salade van gerookte aubergine uit de Spaanse tapas keuken Prik gaatjes in de aubergine en rooster deze samen met de paprika in een ovenschaal op 200 c ongeveer 20 minuten. Haal de schaal dan uit de oven doe de aubergine en de paprika in een kom en dek deze af met plastic folie ( laat dit 20 minuten staan).Verwijder dan…
Rode poon met serranoham in saffraan saus Spaanse keuken Week de saffraan in de witte wijn ( minimaal 30 minuten). Snij ondertussen de rode poon in stukjes van 2 cm en omwikkel deze met de ham. Leg de visstukjes in een ovenschaal en ga verder met de saus. Doe de witte wijn en de visbouillon in een pannetje en kook…