Bakkeljouw met aardappel en knoflook naar Spaans recept Week de bakkeljauw in koud water minimaal 1 dag .Haal dan de vis uit het water en maak deze schoon.Kook de aardappels gaar giet deze af en stamp fijn.Breng de puree op smaak met de knoflook, peterselie, komijn en zout en peper.Roer er de olijfolie en de eidooiers door en dek de…
kikkererwten met spinazie en gerookte paprika naar Spaans recept Verhit het water in een kookpan voeg de spinazie toe en laat deze slinken.Giet de spinazie af laat even afkoelen en hak de spinazie daarna fijn.Stam ondertussen de knoflook met de paneermeel fijn in een vijzel.Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kikkererwten kort aan.Voeg dan de spinazie…
korstdeeg tapas gevuld met gehakt empanadillas de carne Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak op middelmatig vuur totdat het vlees een kleur krijgt. Laat de rozijnen uitlekken en voeg peterselie, oregano, paprikapoeder, en de komijn aan het vleesmengsel toe. Doe de deksel op de pan en laat…
varkenshaas recept rebanadas de carne de cerdo marinadas de placa Snij de varkenshaas in plakjes van 1 cm en doe die in een kom.Voeg knoflook, olijfolie, oregano, Piment d’Espelette en de komijn toe en laat dit 15 minuten marineren.Laat de bakplaat goed heet worden en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.Haal het vlees dan van de plaat en bestrooi…
tortilla van oesterzwammen recept uit de spaanse keuken tortilla de ostras Snij het uiteinde van de oesterzwam weg en leg dit apart.Snij de rest van de oesterzwam in dunnen reepjes.Meng de eieren in een kom en voeg de tijm,paprikapoeder en wat zout toe. Verhit de olie in een koekenpan voeg de knoflook en de oesterzwammen toe.Zet dan het vuur lager…
aubergine tapas met fetakaas melanzana a scarpone Snij de aubergines in lange plakken van 2 cm. Bestrooi de plakken met zeezout en leg de plakken in een vergiet. Laat de aubergine 10 minuten in het zout staan zodat de bitter sappen weg kunnen lopen. Neem na 10 minuten de aubergine uit de vergiet en dep ze droog met een stuk…
Gehaktballetjes met cabrales en citroen recept uit de Spaanse keuken Bereiding: Meng alle ingrediënten in een kom en draai van dit mengsel gehaktballetjes ter grote van een euro.Klop de eieren van het paneermengsel los en haal daar 1 voor 1 de gehakt balletjes door.Rol de balletjes dan door het paneermeel en bak de balletjes gaar in de koekenpan.
Warme aardappelsalade met balsamico heerlijk als tapa Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 2 cm. Breng de aardappels aan de kook in water met zout en kook ze net gaar.Giet dan de aardappels af en zet die apart.Verwarm een koekenpan en doe hier de olijfolie in. Voeg de uien, knoflook en laurier toe en laat dit zachtjes…
Meng het gehakt met paneermeel, knoflook, oregano, paprika, peterselie,eieren ,zout en peper. Draai hiervan gehaktballetjes te grote van een 2 euro munt. Bak de balletjes gaar in een oven op 180c. Doe de tomatensaus in een pan en voeg de gare gehaktballetjes toe. Laat de balletjes 15 minuten mee pruttelen in de saus .
knoflookchampignons tapas championes al ajillo Verhit olie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Bak de champignons goudbruin en voeg dan de knoflook toe. Zet het vuur nu lager en blus af met citroensap, sherry en bouillon, voeg nu het paprikapoeder ,zout en peper toe. Laat het 5 minuten zachtjes door pruttelen en zet dan het vuur uit.Voeg de…