Tapas

Crème van donker chocolade met koffie en kersensiroop

Crème van donker chocolade met koffie en kersensiroop

Doe de gelatine in een kom met koud water en laat de gelatine goed zacht worden. Doe de slagroom en de oploskoffie in een pan en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg dan de uitgeknepen gelatine en de chocolade toe en blijf goed roeren totdat alle chocolade opgelost is. Als de chocolade is opgelost haal dan de pan dan…

Spaanse Cheescake ( Quesada pasiega )

Spaanse Cheescake ( Quesada pasiega )

Smeer de bakvorm in met wat boter en bestuif de bakvorm met bloem. Tik de eieren los in een kom voeg de suiker toe en klopt dit goed los ( min 1 minuut). Voeg dan de limoenrasp en de zachte boter toe en meng goed door. Meng er dan de cream cheese door en blijf zo lang roeren totdat alles…

Krokante aubergine met honing een spaanse tapas specialiteit

Krokante aubergine met honing een spaanse tapas specialiteit

Krokante aubergine met honing een Spaanse tapas specialiteit bereiding: Snij de aubergine in de lengte doormidden. Gebruik een Japanse mandoline of een heel scherp mes en snij de aubergine in de lengte in dunne plakjes. Leg de aubergine plakjes in een kom bestrooi ze met wat zout meng goed door en giet er dan het water over. Laat dit minimaal…

Zwarte olijven gemarineerd naar spaans recept

Zwarte olijven gemarineerd naar spaans recept

Zwarte olijven gemarineerd met knoflook naar Spaans recept   Giet de olijven af en vang  het olijvenvocht op. Snij de olijven in de lengte doormidden. Verwarm een koekenpan en doe hier de olijfolie in. Voeg de  knoflook en chilipepers  toe en laat dit zachtjes bakken. (+/- 2 minuten). Blus af met het vocht van de olijven en voeg de gesneden…

Zo maak je de traditionele paella uit valencia

Zo maak je de traditionele paella uit valencia

erhit de olie in de pan en bak het kippenvlees samen met de knoflook kort aan. Voeg dan de rijst toe en bak dit op laag vuur kort mee. Voeg dan kruiden, chorizo, tomaten, groenten en 2 liter warme bouillon toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg beetje bij beetje de rest van…

Spies van varkensvlees en gedroogde tomaten spaans recept

Spies van varkensvlees en gedroogde tomaten spaans recept

Spies van varkensvlees en gedroogde tomaten Spaans recept   Snij het varkensvlees in blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm. Meng de olie met de knoflook, paprikapoeder, komijn en de piment d’Espelette  goed door elkaar en marineer hier het varkensvlees mee. Laat dit 10 minuten marineren en snij ondertussen de gedroogde tomaat in stukjes van 1,5 bij 1,5 cm. Rijg…

Alikruiken in peterselie limoensaus naar spaans recept

Alikruiken in peterselie limoensaus naar spaans recept

Alikruiken in peterselie limoensaus naar Spaans recept Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook kort aan. Voeg dan de alikruiken toe en bak deze kort mee. Blus af met de witte wijn en het limoensap en voeg de limoenrasp toe. Laat dit tot de helft inkoken en voeg dan de peterselie, zout en peper…

Gehaktballetjes van kip met pijnboompitten en romesco saus

Gehaktballetjes van kip met pijnboompitten en romesco saus

Gehaktballetjes van kip met pijnboompitten en romesco saus Meng het kippengehakt met paneermeel, knoflook, pimenton de la verra,komijn, peterselie, eieren ,pinboompitten ,limoenrasp,zout en peper. Draai hiervan gehaktballetjes te grote van een 2 euro munt. Bak je balletjes in een koekenpan bruin. Doe de balletje hierna in een vuurvaste schaal en voeg de romesco saus toe. Laat dit nog 15 minuten…

Tomatensaus voor spaanse gehaktballetjes

Tomatensaus voor spaanse gehaktballetjes

Tomatensaus voor Spaanse Tapas gehaktballetjes Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de uien en knoflook zacht. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de Pimenton  de La Verra en peterselie toe en breng op smaak…