Chinese BBQ saus voor verschillende wok en Streetfood gerechten Chinese BBQ saus voor verschillende wok en Streetfood gerechten Bereiding: Snij de knoflook samen met de peper goed fijn en doe deze in een kom. Rasp de gember en voeg deze toe. Snij de bosui goed fijn en voeg deze toe. Voeg dan de rest van de ingrediënten en roer met…
Inktvis Streetfood uit de keuken van Hong Kong Bereiding: Doe de steranijs, kaneel, kruidnagel en laurierblad in een pan en rooster deze op laag vuur voor 40 seconden. Blijf de specerijen wel in beweging houden anders gaan ze verbranden. Voeg dan de kippenbouillon, geelwortel, water, zeezout en de knoflook toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de polpo…
Scheermesjes in gefermenteerde zwarte bonen saus met chili peper Week de gefermenteerde bonen in lauwwarm water ( +/- 10 minuten). Snij de knoflook in kleine stukjes en doe deze in een vijzel. Maak de gember schoon rasp deze met een fijne rasp en doe ook in de vijzel. Giet dan de gefermenteerde bonen op een zeefje en doe de bonen…
Tamarinde chutney de smaakmaker voor Streetfood uit de Indiase keuken Bereiding: Meng alle ingrediënten in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes door pruttelen. Zet na 10 minuten het vuur uit en draai de massa glad met een staafmixer. Serveer deze dip bij een van de meest bekende…
Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras Bereiding: Voor het beslag van de Pantaras Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit tot een glad beslag. Bak van dit beslag kleine pannenkoekjes en laat deze afkoelen op een bord. 4 eieren De vulling Verhit olie in…
Vietnamese kip spiesjes van de BBQ gemarineerd in limoenblad Stamp de citroengras met de knoflook, sjalot, limoenblad, rode peper en het zout tot een pasta in de vijzel. Haal dan de pasta uit de vijzel en doe dit in een kom. Voeg de kip, kurkuma, suiker, peper uit de molen, 5 specerijenpoeder, sesamolie en de vissaus toe en meng…
Zo maak je geroosterd buikspek Char Siu makkelijk recept Snij een ruitpatroon in het buikspek en marineer deze met de ingrediënten van de Char Siu marinade. Laat het vlees 24 uur marineren in de koelkast. Haal het vlees na 24 uur uit de marinade en leg het vlees op een ovenrek. Rooster het vlees langzaam gaar in een oven van…
Gestoomde Coquille met lente ui verse gember en rijstwijn Maak de coquilles schoon en doe ze terug in de schelp. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, gember en de peper op laag vuur kort aan. Voeg dan de lente uitjes toe en bak deze kort mee. Voeg dan het water, rijstwijn en de sojasaus toe en…
Groenten vulling voor broodje met choy sum en paksoi voor dim sum Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en de gember kort aan. Voeg dan de paksoi,choy sum, wortel en lente-ui toe en bak dit kort mee. Neem de pan van het vuur en schep er de sesamolie en de chilisaus door. Doe het mengsel in…