Rijstepap soep met specerijen uit de keuken van Vietnam Doe de sjalotten en gember in een vijzel en stamp dit tot een pasta . Pluk het vlees van de eend en snij de botten in stukken. Doe de botten met samen met het water in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en schep…
Soep van gerookte zalm recept uit het SAS royal hotel Verhit de olie in een pan en bak de prei, knolselderij, zalm en ui kort aan. Blus dit af met de kippenfond, gemeente bouillon water, visbouillon en room en laat dit tot de gewenste dikte reduceren. Draai glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Recept…
Gazpacho van watermeloen met trostomaten en rozenwater Doe de watermeloenen, paprika, mini tomaat, limoensap, tokarasji peper en de olijfolie in de keukenmachine en draai dit glad. Breng op smaak met zout en peper serveerde gazpacho in een kom en strooi er dan nog wat fetakaas en tijm overheen.
Soep van witte bonen met pittige Marokkaanse worstjes Doe de bonen in een grote kom en vul deze met ruim water ( laat de bonen 24 uur weken).Giet ze dan na 24 uur af. Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de bonen, water, pimenton de la verra, komijn, zout, peper, trostomaten,…
Harira recept uit de Marokkaanse keuken vol met specerijen Verhit de olie in een pan en bak de ui kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Blus af met het water en de tomaat en breng dit aan de kook. Voeg dan de selderij, peterselie, tomatenpuree, zout, peper, gember, kaneel, kurkuma en saffraan toe en…
Zo maak je orginele Salmorejo de gazpacho uit Cordoba Draai alles in de keukenmachine tot een gladde massa en passer dit door een zeef. Breng op smaak met zout en garneer af met de worstblokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak op laag vuur de knoflook en de amandelen bijna goudbruin. Zet dan het vuur uit en draai dit samen met 4 dl kippenbouillon,sherryazijn, komijnpoeder, zout, saffraan en het brood fijn in de blender. Verhit de rest van de bouillon in een pan en voeg het amandelmix toe. Breng dit aan de kook…
Soep van zeeduivel met hazelnoten en saffraan uit de Spaanse keuken Snij de kop van de zeeduivel af en maak deze schoon zodat je 2 filets overhoud ( snij de filets in dunne plakjes). Doe alle afsnijsels van de zeeduivel , kop en de ui samen met het water in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan…
Soep van duivenerwten recept uit de keuken van Costa Rica Verhit de olie in een pan op laag vuur het gezouten varkensvlees en de ham kort aan. Voeg dan de sofrito toe en bak dit op laag vuur 1 minuut mee. Voeg dan de kappertjes, oregano,tomaten, duivenerwten, olijven en rijst toe bak dit 1 minuut en blus dit dan af…
Mannish water soep van geitenvlees uit de keuken van Jamaica Doe het water samen met het zout en het vlees in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zet dan het vuur lager en schep al het schuim van de bovenkant af. Stoof het vlees bijna gaar en voeg dan de bakbanaan, aardappel, chayote, taro, winterpeen, peper en…