Nagerechten

Panna cotta van witte chocolade

Panna cotta van witte chocolade

panna cotta van witte chocolade Week de gelatine in koud water.Doe de slagroom en het vanillestokje in een pan en breng dit zachtjes aan de kook.Laat het vanillestokje 5 minuten mee trekken en schraap het merg eruit (stokje kun je op suiker bewaren). Voeg nu de suiker toe en breng zachtjes aan de kook.Knijp het overtollige water uit de gelatine…

Pompoentaart ( millassou) recept uit de franse keuken

Pompoentaart ( millassou) recept uit de franse keuken

De klassieke millassou uit de franse keuken maak je zo   Schil de pompoen snij deze in vier stukken  verwijder de zaden en snij in kleine stukjes.Breng een pan met water aan de en kook de pompoen gaar.Giet de pompoen dan af  draai  fijn in de keukenmachine en laat de pompoenmassa iets afkoelen.Meng de pompoen met de andere ingrediënten en roer…

Mousse van griesmeel en chocolade recept

Mousse van griesmeel en chocolade recept

Zo maak je griemeelpudding nog lekker met donkere chocolade Week de gelatine in koud water.Doe de melk, 25 gr suiker, amandelspijs en de cacaopoeder in een pan en breng dit langzaam aan de kook.Zet dan het vuur lager voeg het griesmeel toe en kook dit in 1 minuut langzaam gaar. Voeg dan de gelatine en de chocolade toe en roer…

Ondeh-ondeh dessert recept uit de maleise keuken

Ondeh-ondeh dessert recept uit de maleise keuken

Dessert van rijst en kokos recept uit de Maleise keuken Meng de zoet aardappel, rijstebloem, cassave, suiker, water en de pandan essence tot een  mooi deeg.Verdeel dit deeg in kleine balletjes en vul deze balletjes met de kokossuiker.Breng een pan met water aan de kook en gaar hierin de balletjes( ze zijn gaar als ze boven komen drijven).Haal de balletjes dan…

Basis souffle recept krasnapolsky

Basis souffle recept krasnapolsky

Basis souffle recept krasnapolsky Ontvet de mengkom en de garde van de keukenmachine met citroensap en maak de kom goed droog.Sla de 4 eiwitten luchtig op in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de 70 gram suiker toe.Meng de eidooiers met de zeste en het sap van de citroen goed door en roer dit glad.Meng de  luchtig geslagen eiwitten voorzichtig door…

Advocaat bavaroise zelfgemaakt recept

Advocaat bavaroise zelfgemaakt recept

Zo maak je zelf de klassieke advocaat bavaroise lekkeer met slagroom Meng de eidooiers met het suiker in een kom en roer dit goed door. Week ondertussen de gelatine in een kom met ruim koud water.Giet de melk in een diepe steelpan en breng dit aan de kook, giet de melk onder voortdurend roeren langzaam bij de eidooiers.Giet dit mengsel…

Witte chocolade mousse met banaan

Witte chocolade mousse met banaan

Mousse van witte chocolade met banaan en pisang ambon Smelt de chocolade au bain marie en voeg dan de Pisang ambon toe en roer goed glad.Voeg de bananenpuree en het citroensap toe en roer dit voorzichtig door de lauwwarme chocolade.Laat dit mengsel wat afkoelen en meng er dan de geslagen slagroom door.Stort de mousse in een glas en zet dit…

Pompoen recept uit de portugese keuken bolinhos de abobora

Pompoen recept uit de portugese keuken bolinhos de abobora

Recept voor Beignets van pompoen uit de Portugese keuken Week de in stukjes gesneden pompoen in een kom met koud water. (+/- 3 uur) Breng en pan met water aan de kook en kook de pompoen gaar.Giet het water af en draai de pompoen glad in een keukenmachine. Voeg de eierdooiers, bloem, zout en kruidnagelpoeder toe en draai dit tot een gladde…