Nagerechten

Hollandse stroopwafel recept makkelijk zelf te maken

Hollandse stroopwafel recept makkelijk zelf te maken

Hollandse stroopwafel zijn makkelijk zelf te maken en erg lekker Voor het deeg Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het +/-  30 minuten in de koelkast doorkoelen. Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en knijp met behulp van de ijsknijper bolletjes van het deeg.…

Pompoen kruimel taart recept

Pompoen kruimel taart recept

Pompoen kruimeltaart met specerijen voor koude winteravonden Maak eerst het kruimeldeeg voor je aan de rest van de taart begint!. Doe de boter met de suiker in de kom van een keukenmachine en klopt dit luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng dit goed door. Voeg dan de pompoenpuree, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en het zout toe…

Barri dessert recept uit de keuken van mauritius

Barri dessert recept uit de keuken van mauritius

Barri een romige creme caramel uit de keuken van Mauritius Doe de suiker en het water in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur zachter en laat dit karamelliseren. Blus af met 2 eetlepels rum zet het vuur uit en verdeel de karamel over een hittebestendige vorm. Zet de vorm even in de vriezer zodat…

Tirami limoncello

Tirami limoncello

Tiramisu met Limoncello en aardbeien naar Italiaans recept   Klop de slagroom samen met de basterdsuiker op in de kom van de keukenmachine ( niet te dik!). Roer de mascarpone los met 1 dl limoncello en het merg van het vanillestokje. Meng dan de slagroom met het mascarpone mengsel voorzichtig door elkaar. Meng in een langwerpige bak de 2 dl…

Gefrituurde rijst bolletjes frittelle di riso

Gefrituurde rijst bolletjes frittelle di riso

Kroketjes van rijst als dessert Italiaans recept Frittelle di riso Doe de melk, vanillestokje, suiker en het zout in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de rijst al roerend toe en zet dan het vuur lager. Kook de rijst bijna gaar onder voortdurend roeren. Doe de rijst dan in een schaal en laat dit even afkoelen.…