Nagerechten

Gratineer saus warme sabayon

Gratineer saus warme sabayon

Basis saus om te gratineren of als warme sabayon erg lekker Klop de eidooiers en suiker au bain marie tot 72c en doe daarna de massa in een keukenmachine en draai koud.Sla de slagroom op met de likeur totdat deze stevig is.Meng het eimengsel en de slagroom voorzichtig door elkaar en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkastDeze massa…

Chocolade toffeesaus voor cupcake

Chocolade toffeesaus voor cupcake

Chocolade toffeesaus met baileys voor een heerlijke cupcake Verwarm de chocolade au bain-marie.Doe de room boter en de honing in een steelpannetje en verwarm dit al roerend op een laag vuur.Haal de pan van het vuur en meng er de gesmolten chocolade en baileys door.  

Gele room banketbakkersroom creme patisserie

Gele room banketbakkersroom creme patisserie

Zo maak je gele room banketbakkersroom voor taarten Doe de 9 dl melk de 125 gr suiker en opengesneden vanillestokje in een pan en breng dit langzaam aan de kook.Meng de 1 dl melk met de andere 125 gr suiker, eidooiers, bloem en de custerdpoeder in een kom en roer goed door.Giet de hete melk voorzichtig in de kom op…

Bloedsinaassappelmousse uit de kidde 0,5 lt

Bloedsinaassappelmousse uit de kidde 0,5 lt

Zo maak bloedsinaasappelmousse uit de kidde 0,5 dl Week de gelatine in ruim water. Verwarm in een klein pannetje de couli en de suiker en breng dit aan de kook. Voeg dan de uitgeknepen gelatine toe en los dit goed op. Haal de pan van het vuur en laat de couli afkoelen. Doe de couli dan in een kidde van…

Kersen mascarpone recept mousse of terrine

Kersen mascarpone recept mousse of terrine

Mousse van Hollandse kersen met mascarpone en vanille Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pannetje de kersensiroop, kersenpuree, vanillemerg en de suiker los hier de geweekte gelatine in op en laat dit afkoelen. Meng er dan de mascarpone en de slagroom door en stort dit in een terrine vorm of in een glas. Lekker met zelfgemaakt kersenijs…

Dessert pizza van peer met karamel noten en roomkaas

Dessert pizza van peer met karamel noten en roomkaas

Pizza van gezoete roomkaas met peer noten en karamel Meng de roomkaas met de karamelsaus, noten, vanillestokje en speculaaskruiden in een kom goed door elkaar. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot de juiste dikte. Leg het deeg op een bakplaat met wat bakpapier en beleg de pizza dakpansgewijs met de plakjes peer, giet hier de…

Kersentaart met hollandse feta kaas

Kersentaart met hollandse feta kaas

Taart van Hollandse kersen met Hollandse fetakaas Voor het deeg Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom tot een egaal deeg. Dek de kom af en laat het deeg 20 minuten rusten. Rol het na 20 minuten uit tot een ronde plak bekleed hier een springvorm van 30 cm mee en prik er met een vork kleine gaatjes in.…

Gefrituurde verse hollandse kersen recept klaas leegwater

Gefrituurde verse hollandse kersen recept klaas leegwater

Gefrituurde Hollandse kersen naar recept van Klaas Leegwater Meng in een kom de bloem, suiker, eidooiers, melk en de kersenlikeur door elkaar. Meng er dan voorzichtig de geslagen eiwitten door en laat het beslag 10 minuten rusten. Haal dan een voor een de kersen door het beslag en  frituur deze op 180c. Haal ze dan uit de frituur en rol…

In de oven gebakken hollandse pruimen met schapenkaas en amandel

In de oven gebakken hollandse pruimen met schapenkaas en amandel

Taart van Hollandse pruimen met schapenkaas en amandel Beboter en bebloem een vuurvaste vorm van 30 cm en verdeel hier de pruimen over . Klop de eidooiers samen met de honing, vanillestokje en de likeur schuimig op in de keukenmachine. Meng er dan de schapenkaas en de amandelpoeder door. Spatel dan voorzichtig de geslagen eiwitten erdoor. Giet dit mengsel over…