Nagerechten

Mango yoghurt bavarois een mooie vulling voor taarten

Mango yoghurt bavarois een mooie vulling voor taarten

Mango Yoghurt bavarois een mooie vulling voor taarten Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Verwarm de mangopuree en de suiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg de uitgeknepen gelatine toe en los dit goed op. Haal de pan van het vuur doe de massa in een kom en…

Zo maak je verse bagels naar amerikaans recept

Zo maak je verse bagels naar amerikaans recept

Zo maak je verse bagels naar Amerikaans recept   Los de gist op in het lauwwarme water. Meng de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet in het kuiltje de boter, ei en het water en meng alles goed door totdat je een soep deeg krijgt. Dek de kom af met een…

Brownie met thaise  basilicum en basilicumroom ijs

Brownie met thaise basilicum en basilicumroom ijs

Brownie met Thaise basilicum en basilicumroom ijs Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Meng in een kom de eieren met bloem, anijspoeder, speculaaskruiden, cacaopoeder, bakpoeder en de bruine suiker tot een gladde massa.  Voeg er dan de gesmolten chocolade aan toe en meng goed door. Stort dit mengsel in een met boter besmeerde bakvorm en bak de brownie…

Taaitaai schuim recept voor de kidde 0,5 liter

Taaitaai schuim recept voor de kidde 0,5 liter

Zo maak je Taaitaai schuim recept voor de kidde 0,5 liter Snij de taai-taai in kleine stukjes en doe deze in een plastic bakje. Giet  de melk op de taai-taai stukjes roer goed door en dek het bakje af met een deksel , zet dit een uur in de koelkast. Haal na een uur de taai-taai melk  uit de koelkast …

Dessert van cassave zoete aardappel en sago maleise recept

Dessert van cassave zoete aardappel en sago maleise recept

Dessert van cassave zoete aardappel en sago Maleise recept   Breng een pan met water en de pandanblad  aan de kook en kook hierin de cassave, aardappel en taro gaar.Neem dan de pan van het vuur en giet af.Breng in een andere pan de kokosmelk, water,  suiker en de sago aan de kook en voeg de rietsuiker toe.Voeg suiker naar…

Chocolademousse vulling voor ravioli van chocolade

Chocolademousse vulling voor ravioli van chocolade

Klop de slagroom tot yoghurtdikte op in een keukenmachine. Week de gelatine in een bakje met koud water. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de eierdooiers met de koffie, kardemom en  het rozenwater en klop dit au bain-marie op tot ( 72c).Voeg dan de uitgeknepen gelatine toe en klop dit door het eimengsel. Meng het eimengsel met de gesmolten chocolade…

Zo maak je schuim van hazelnoten voor hazelnoten taart

Zo maak je schuim van hazelnoten voor hazelnoten taart

Maak de kom van de keukenmachine goed vetvrij met  wat citroensap. Doe het eiwit , suiker en de merg van het vanillestokje in de kom en tik dit au bain-marie op tot 37c.Zet dan de kom in de keukenmachine en klop het eiwit totdat het in volume is verdubbelt. Zet dan de machine uit en spatel er dan voorzichtig het…

Ravioli met met nutella in twee eenvoudige stappen

Ravioli met met nutella in twee eenvoudige stappen

Ravioli met met nutella in twee eenvoudige stappen Meng de notenmix samen met de Nutella in een kom goed door elkaar. Leg een wontonvelletje op het keukenblad en steek er een rondje uit. Doe in het midden van het rondje een lepel Nutellamix. Smeer de uiteinde van het rondje in met wat water en plak de ravioli goed dicht. Bak…

Basis recept voor het maken van lange vingers

Basis recept voor het maken van lange vingers

Zo maak je lange vingers basis recept voor het maken van lange vingers Maak de kom van de keukenmachine goed vetvrij met het citroensap. Doe de eiwitten en het merg van de vanille in de kom en klop dit totdat het eiwit in volume verdubbelt is. Voeg dan beetje voor beetje de suiker toe, als alle suiker is toegevoegd zet…

Zo maak je caribbean black cake

Zo maak je caribbean black cake

Caribbean black cake met specerijen en gedroogde vruchten   Doe de dadels, vijgen, 1dl rum, 1 dl port, vanillestokje,  amandelschaafsel, kersen, rozijnen, limoenrasp pruimen en de rozijnen in de kom van de keukenmachine en draai dit net niet fijn. Haal het mengsel uit de kom en laat dit minimaal 1 uur marineren. ( hoe langer hoe beter). Klop de eieren…