Laos

Spicy gehaktballetjes met limoengras uit de Laotiaanse keuken

Spicy gehaktballetjes met limoengras uit de Laotiaanse keuken

Doe de citroengras, limoenblaadjes, chilipeper, sjalot, knoflook, koriander en het zout in een vijzel en stamp dit tot een pasta. Haal de pasta dan uit de vijzel en doe deze in een kom. Voeg dan het gehakt, eieren, kokos, oestersaus, suiker, sojasaus en witte peper toe en meng dit goed door. Vorm 20 balletjes van de gehakt mix en leg…

De visspecialiteit uit de Laotiaanse keuken Mok Pa

De visspecialiteit uit de Laotiaanse keuken Mok Pa

Doe de sjalotten, citroengras, rode chilipeper, limoenblad, bosui, dille en de basilicum in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Voeg dan de kippenbouillonpoeder, vissaus en de oestersaus toe en meng goed door. Haal de pasta dan uit de vijzel meng dit met de vis tot een gladde pasta. Verdeel de vispasta over de banaanbladbakjes en stoom de…

Champignon curry met kokossoep en rijst noedels  uit Laos

Champignon curry met kokossoep en rijst noedels uit Laos

Werkwijze currypasta  Doe de knoflook, rode peper en de sjalotten in een vijzel en stamp deze tot een gladde pasta.Verhit de kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook.Kook de 1 dl kokosmelk onder voortdurend roeren in totdat je kunt zien dat de kokosolie uit de melk komt. Voeg dan de pasta uit de vijzel, trassi, sojasaus, Laos,…

Dip van buffelvlees een specialiteit uit de Laotiaanse keuken

Dip van buffelvlees een specialiteit uit de Laotiaanse keuken

Verhit de olie in een pan en bak de kip kort aan.Voeg dan de sjalotten, citroengras, galanga, limoenblad en de chilipeper toe en bak de kip gaar. Zet dan het vuur uit meng er de vissaus en kippenbouillonpoeder door en laat dit even afkoelen.Meng er als laatste de koriander, limoensap, mint en bosui door en voeg vissaus naar smaak toe.…

Dip van aubergine en sjalotten uit de keuken van Laos

Dip van aubergine en sjalotten uit de keuken van Laos

Snij de aubergine in plakjes. leg de plakjes aubergine op een stuk aluminiumfolie strooi er wat zout over en 1 el olie. Vouw de aluminiumfolie tot een pakketje.Snij de sjalot, knoflook en chilipeper in de lengte doormidden.leg de sjalot, knoflook en de chilipeper op een stuk aluminiumfolie strooi er wat zout en olie over en vouw de aluminiumfolie tot een…

Curry van varkensvlees en aubergine naar Vientiane recept

Curry van varkensvlees en aubergine naar Vientiane recept

Werkwijze currypasta Doe de limoengras, knoflook galanga, gember, limoenrasp, chilipasta, zout en de trassi in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Doe de kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager laat de kokosmelk inkoken totdat je ziet dat er olie uit komt lopen en voeg dan de pasta uit…

Groene papaya salade uit de keuken van Laos

Groene papaya salade uit de keuken van Laos

Doe de chilipeper, knoflook en de suiker in een vijzel en stamp dit tot een pasta. Voeg dan de aubergine toe en stamp deze kort mee. Voeg dan de  kousenband, tomaatjes, trassi en de vissaus toe en meng dit goed door ( wel even blijven stampen de groenten moet gekneusd zijn. Voeg dan de papaja en limoensap toe en blijf…