Heerlijk als dessert Marsala sabayon met verse vijgen Doe de suiker samen met de eidooiers en de Marsala in een kom. Klop dit au bain-marie op. De sabayon is klaar als deze in volume in vermeerderd en een temperatuur van +/- 65 c heeft. Schenk de warme sabayon dan over de vijgen en serveer er een mooie bol vanille-ijs bij.…
Doe de rozijnen in een kom en giet daar 5 dl warm water op laat dit afkoelen. Giet de rozijnen dan door een vergiet en van het vocht op. Meng kastanje meel, zout, suiker, sinaasappelschil en zout in een kom. Voeg beetje voor beetje het rozijnenvocht toe totdat je een glad beslag hebt. Meng er dan de olijfolie en de…
Groentenstoofschotel gemarineerd met baslamico Italiaans recept Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook toe . Doe er dan de sjalotten bij en bak deze goudbruin. Zet dan het vuur lager en bak de courgette 2 minuten mee. Zet dan het vuur weer hoger voeg dan de paprika´s toe en bak deze 2 minuten. Voeg nu de…
Gamba met verse pasta cerice tomaat en pesto in carta fa folie Kook de pasta net a dente (beetgaar). Giet de pasta dan af, spoel koud en meng er 3 eetlepels olijfolie door. Doe de pasta in een kom en meng er de tomaatjes, pesto, knoflook, peper, peterselie, gamba’s , 3 eetlepels olijfolie en peper en zout door. Knip vierkante…
Risotto met butternut pompoen naar Italiaans recept Schil de pompoen, snij in 4 stukken, verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in kleine stukjes (3 bij 3 cm). Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Smelt de helft van de boter op de laagste stand in een pan en voeg de fijngesneden ui en de knoflook toe. Stoof de ui…
Snij de lange vingers in stukjes en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. Meng de koffie met de frangelico goed door elkaar en druppel wat van dit mengsel op de gesneden lange vingers. Klop de slagroom stijf met het poedersuiker meng er dan de mascarpone door en roer dit voorzichtig door elkaar. Verdeel een beetje van dit mengsel…
Frittata van kersentomaatjes ricotta en serranoham Halveer de tomaatjes en bestrooi ze met een beetje zout en peper en laat dit 5 minuten intrekken.Doe de eieren, room, Parmezaanse kaas en wat peper in een kom en klop dit met een garde door.Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur kort aan.Giet het ei mengsel in…
Italiaanse ovenschotel van vis met tomaat en pijnboompitten Meng de tomaat, sjalot, basilicum, citroensap en pijnboompitten door de 4 eetlepels olijfolie. Verwarm een koekenpan en doe hier de rest van de olijfolie in. Voeg nu de visfilets toe en bak ze aan beide kanten (+/- 5 minuten). Bestrooi na het bakken de filets met een beetje zeezout. Verwarm het tomaten…
Vongole met verse pasta en venkel in carta fa folie Doe de vongole in een kom en spoel ze onder stromen water. Zet een pan met water en zout op het vuur en kook de pasta al dente af.Giet dan de pasta af,spoelkoud en bewaar het in een kommetje. Snij de venkel en de winterpeen in fijne Julienne.Zet een…
Zo maak je verse eierpasta basisrecept uit de Italiaanse keuken Zeef het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en voeg hieraan het zout en de olie toe. Meng dit met de hand voorzichtig door en kneed het deeg ongeveer 15 minuten. Laat het deeg nu 30 minuten op…