Indonesische

Gestoofd rundvlees in kokossaus recept opor daging

Gestoofd rundvlees in kokossaus recept opor daging

Gestoofd rundvlees in kokos recept uit de keuken van Indonesie Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Voeg dan de djahe, laos,kentjoer, ketoembar en djintan toe en maak hier een fijne pasta van. Verhit de olie in een pan en bak het kruidenmengsel kort aan. Voeg dan het vlees, serhe en…

Makreel in banaanblad ikan pangang streetfood indonesië

Makreel in banaanblad ikan pangang streetfood indonesië

Makreel gebakken in banaanblad naar Indonesische recept   Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en draai fijn in een keukenmachine. Marineer hier de makrelen mee en laar dit minimaal 30 minuten marineren.Pak de vis in het bananenblad en maak er pakketjes van. Rooster de vis op de BBQ of gaar deze in de oven.    

Zoet zuur van sjalot en rode peper

Zoet zuur van sjalot en rode peper

Zoet zuur van sjaloten rode peper lekker voor bij een rijsttafel Verhit het water in een pannetje en los hier de suiker in op. Haal dan het pannetje van het vuur voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Doe dit in een bakje en laat het goed koud worden in de koelkast. Deze dip is…

Aubergine in kokossaus recept uit de indonesische keuken

Aubergine in kokossaus recept uit de indonesische keuken

Aubergine in kokossaus recept uit de keuken van Indonesie   Aubergine in kokossaus recept uit de keuken van Indonesie Wrijf de aubergine goed in met het zout en leg ze in een vergiet met een plateautje eronder.Laat ze 20 minuten marineren.Spoel de aubergine dan onder de koude kraan om het zout kwijt te raken en dep ze droog met keukenpapier.Verhit…

Gamba met petai bonen recept uit de indonesische keuken

Gamba met petai bonen recept uit de indonesische keuken

Gamba met Petai bonen recept uit de Indonesische keuken Verhit de olie in een pan en  bak hierin de sjalotten, kemiri,  pepers, knoflook en de trassi kort aan.Voeg dan de ui toe en bak deze 20 seconden mee.Voeg  de bonen en de  garnalen  toe en bak alles gaar.Haal dan de pan van het vuur  en voeg  suiker, limoensap en het zout toe en serveer in een mooie…