Indonesische

Rundvlees in Indonesische specerijenmix Semoer Daging

Rundvlees in Indonesische specerijenmix Semoer Daging

Zo maak je de Semoer Daging Meng de ingrediënten voor het marineren van het vlees in een kom door elkaar. Voeg dan het gesneden vlees toe en laat dit 15 minuten marineren. Werkwijze specerijenmix Rooster de korianderzaden, peperkorrels, komijnzaad en venkelzaad kort in een droge tefalpan. Doe de kruiden dan in een vijzel een stamp deze fijn. Voeg dan de…

Stoofpot van Jackfruit op Indonesische wijze ( Vegan)

Stoofpot van Jackfruit op Indonesische wijze ( Vegan)

Stoofpot van Jackfruit op Indonesische wijze (Vegan) is niet moeilijk om te maken en super gezond! En mooi alternatief voor de Jackfruit is de Hollandse aubergine Zet een pan met water met wat zout op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg dan de Jackfruit toe en laat deze 10 minuutjes zachtjes koken. Giet de jackfruit dan af…

Sambal goreng boontjes lekker en snel klaar

Sambal goreng boontjes lekker en snel klaar

Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de trassi, knoflook en de ui aan. Voeg dan de sperziebonen toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk, komijn, water, sambal, laos, sereh, suiker en het zout toe en breng alles aan de kook. Kook de sperziebonen beetgaar en voeg dan de santen toe. Laat…

Zo maak je de originele indonesische pindasaus (satésaus)

Zo maak je de originele indonesische pindasaus (satésaus)

Verhit de olie in de pan en bak hierin de pinda’s kort aan. Laat ze op een zeefje uit lekken en dep de pinda’s met keukenpapier droog. Doe de pinda’s in de keukenmachine en maat goed fijn.Maak in de vijzel de knoflook, rode pepers, trassi, tamarinde en zout fijn, dit is de boemboe (kruidenpasta). Fruit de gesnipperde sjalotten glazig, voeg…

Pindasaus recept uit de indonesische keuken oma recept

Pindasaus recept uit de indonesische keuken oma recept

Zo maak je originele pindasaus uit de Indonesische keuken Verhit de olie in de pan en bak hierin de pinda´s. Laat ze op een zeefje uit lekken en dep de pinda´s met keukenpapier droog.Doe de pinda´s in de keukenmachine en draai ze fijn. Meng de knoflook, chilipoeder, zout, sjalot, en de garnalenpasta in een vijzel en stampt dit tot een…

Atjar lombok rawit zoetzuur van rawit

Atjar lombok rawit zoetzuur van rawit

Zoet zuur van rawit pittig voor bij een Indonesische rijsttafel Zoet zuur van rawit pittig voor bij een Indonesische rijsttafel Doe de sjalotten, knoflook en de pepers in een schone weckpot. Verhit de azijn in een kleine steelpan samen met de limoenbladeren kruidnagel, zout en suiker n breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit en giet dit…