Tamarinde chutney de smaakmaker voor Streetfood uit de Indiase keuken Bereiding: Meng alle ingrediënten in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes door pruttelen. Zet na 10 minuten het vuur uit en draai de massa glad met een staafmixer. Serveer deze dip bij een van de meest bekende…
Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras Bereiding: Voor het beslag van de Pantaras Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit tot een glad beslag. Bak van dit beslag kleine pannenkoekjes en laat deze afkoelen op een bord. 4 eieren De vulling Verhit olie in…
Tijgergamba in milde currysaus naar Indiaas recept Bereiding: Doe de olie in een wok en roerbak de kerrieblaadjes en de sjalot. Voeg dan de knoflook, gember en de venkelzaad toe en bak dit 20 seconden mee. Zet het vuur lager en voeg de tomaten en de kerriepoeder toe en stoof dit 20 seconden mee. Zet het vuur hoger voeg…
De smaakmaker Baath masala voor rijst uit de keuken van India Bereiding: Verhit een tefalpan en rooster de linzen al roerend op laag vuur in 40 seconden aan. Voeg dan de peper, kruidnagel en de koriander toe en rooster deze 20 seconden mee. Voeg dan de geraspte koks toe en rooster deze mee totdat deze goudbruin is. Haal dan de…
Roerbakschotel van gamba en bloemkool uit de keuken van India Bereiding: Verhit de olie in een koekenpan en bak op laag vuur het mosterdzaad (1 minuut ).Voeg komijn en de gemberknoflookpasta toe en bak dit mee ( 20 seconden ).Voeg de kurkuma en de chilipoeder toe en bak dit mee ( 20 seconden ). Voeg dan de bloemkool roosjes toe…
Visfilet gestoomd in banaanblad met specerijen recept uit India Bereiding: Meng in een kom de knoflook, specerijen, zout en olie en roer alles tot een pasta.Bestrijk de visfilets met de pasta en zet de vis 20 minuten in de koelkast om te marineren.Vouw dan de vis in de bananenbladeren en zet deze vast met prikkers.Bak de vis op een bbq…
Zo maak je chutney van wortel recept uit de keuken van India Bereiding: Rasp de wortel fijn en doe dit in een kom. Bestrooi de wortel met zout dek de kom af en laat deze 24 uur in de koelkast staan.Haal na 24 uur de wortel uit de koelkast en laat de wortelrasp uitlekken op een zeef. Verhit de olie…
Wentelteefjes recept uit de keuken van India met briochebrood Bereiding: Meng in een kom de ui, peper, garam marsala, gember knoflookpasta, eieren, koriander en het zout goed door elkaar.Verhit wat olie in een koekenpan.Doop de sneetjes brioche brood in het eimengsel en bak de broodje aan allebei de kanten goudbruin.Tip: serveer er een lekker dip bij ( recepten staan op de…
Knoflook chutney recept uit de keuken van India met amchurpoeder Bereiding: Maal in de keukenmachine de geraspte kokos fijn.Voeg de rest van de ingrediënten toe en draai dit goed door.