Kip kebab of Murg Dalcha Kebab is een gerecht uit de keuken van Noord India. Dit recept zal je wat meer moeite kosten om het te maken omdat je er een nachtje van te voren mee moet beginnen. Ook bijzonder aan dit gerecht, de kip krijgt twee keer een marinade. De eerste keer in kruiden en de 2e keer in…
Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de kardemonpeulen , laurierblaadjes en kaneelstokje kort aan. Voeg dan de uien, knoflook en gember toe en meng dit goed door. Laat de uien kort bakken en voeg dan het lamsvlees toe. Bak het lamsvlees aan alle kanten goed aan en voeg dan chilipoeder, groene peper,kurkuma, komijn, tomaten en…
Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Kook de aardappels dan gaar in water met zout en giet de aardappels af. Doe de aardappels dan in een kom en stamp ze fijn met een pureestamper. Verhit olie in de pan en bak op laag vuur de mosterdzaadjes aan. Voeg dan de linzen toe en rooster deze kort mee. Meng…
Deze kokosrijst is niet moeilijk om te maken en snel klaar. Doe de kikkererwten in een kom en vul de kom met warm water. Laat de kikkererwten ( Channa dal) minimaal 30 minuten weken. Giet de kikkererwten dan af en ga verder met de volgende stappen. Verhit olie in een pan en rooster de mosterdzaadjes kort aan. Voeg dan de…
Kook de Toor Dhal ( duivenerwten) beet gaar in water en zout. Verhit olie in een pan en rooster de mosterdzaad, fenegriekzaad goudbruin. Voeg dan de currybladeren, sjalot en de rode peper toe en bak deze kort mee. Blus af met water en meng er dan de aardappel, Toor Dhal, okra bloemkool, kokos en tomaat door en breng dit aan…
Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster de Channa dal, korianderzaad, fenegriekzaad en de gedroogde peper onder voortdurend roeren goudbruin aan. Let op dat het niet verbrand anders moet je weer opnieuw beginnen! Meng er dan het Asafoetida poeder en de knoflookpoeder door en haal de pan van het vuur. Laat de mix goed afkoelen en draai fijn in…
Hang een zeef boven een kom. Leg in de zeef een schone theedoek en giet daar de yoghurt in.Vouw de theedoek dan dicht en leg er bv een theekopje op. Zet de kom dan in de koelkast en laat de yoghurt goed uitlekken ( ongeveer 2 uur). Het vocht dat onderin de kom valt noem je wei. Dit kun je…
ingredienten 10 st kruidnagel 3 laurierbladeren Zaadjes van 3 groene kardemonpeulen Zaadjes van 4 zwarte kardemonpeulen 1 tl karwijzaad of komijnzaad 15 zwarte peperkorrels ½ tl nootmuskaatpoeder ½ theelepel kaneelpoeder Werkwijze Verhit een Tefal pan op laag vuur en rooster de kruidnagel, kardemonpeulen, karwijnzaad en de peperkorrels onder voortdurend bewegen kort aan. Haal de ingrediënten dan uit de pan…
Werkwijze voor de pasta van Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry Verhit een Tefalpan op het vuur en rooster de pinda’s aan. Voeg dan de sesamzaadjes toe en rooster deze mee. Voeg dan de kokos toe en rooster dit goudbruin. Doe dit mengsel samen met het water in een blender en draai dit tot een pasta. Werkwijze Taro Eddoe in…
Kruidenpasta Doe de rode chilipepers in de keukenmachine samen met de komijn, kaneel, peperkorrels, kruidnagel, kurkuma, gemberknoflookpasta en de appelazijn en draai dit tot een gladde pasta. Voor de chorizo Doe het vlees in een vergiet en meng het dan goed door met het zeezout. Zet het vlees onder druk en laat dit een nacht in de koelkast intrekken. Haal…