Indiase

Zo maak je Kip kebab uit Noord India Murg Dalcha Kebab

Zo maak je Kip kebab uit Noord India Murg Dalcha Kebab

Kip kebab of Murg Dalcha Kebab is een gerecht uit de keuken van Noord India. Dit recept zal je wat meer moeite kosten om het te maken omdat je er een nachtje van te voren mee moet beginnen. Ook bijzonder aan dit gerecht, de kip krijgt twee keer een marinade. De eerste keer in kruiden en de 2e keer in…

In specerijen gestoofd lamsvlees uit de keuken van Noord India

In specerijen gestoofd lamsvlees uit de keuken van Noord India

Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de kardemonpeulen  , laurierblaadjes en kaneelstokje kort aan. Voeg dan de uien, knoflook en gember toe en meng dit goed door. Laat de uien kort bakken en voeg dan het lamsvlees toe. Bak het lamsvlees aan alle kanten goed aan en voeg dan chilipoeder, groene peper,kurkuma, komijn, tomaten en…

De lekkerste kokosrijst uit de keuken van Kerala Zuid India

De lekkerste kokosrijst uit de keuken van Kerala Zuid India

Deze kokosrijst is niet moeilijk om te maken en snel klaar. Doe de kikkererwten in een kom en vul de kom met warm water. Laat de kikkererwten ( Channa dal) minimaal 30 minuten weken. Giet de kikkererwten dan af en ga verder met de volgende stappen. Verhit olie in een pan en rooster de mosterdzaadjes kort aan. Voeg dan de…

Sambar het lekkerste vegetarische gerecht uit Maharashtra India

Sambar het lekkerste vegetarische gerecht uit Maharashtra India

Kook de Toor Dhal ( duivenerwten) beet gaar in water en zout. Verhit olie in een pan en rooster de mosterdzaad, fenegriekzaad goudbruin. Voeg dan de currybladeren, sjalot en de rode peper toe en bak deze kort mee.  Blus af met water en meng er dan de aardappel, Toor Dhal, okra bloemkool, kokos en tomaat door en breng dit aan…

Sambar specerijenmix voor Indiase Sambar uit Zuid India

Sambar specerijenmix voor Indiase Sambar uit Zuid India

Verwarm een  koekenpan op het vuur en rooster de Channa dal, korianderzaad, fenegriekzaad  en de gedroogde peper onder voortdurend roeren goudbruin aan. Let op dat het niet verbrand anders moet je weer opnieuw beginnen! Meng er dan het Asafoetida poeder en de knoflookpoeder door en haal de pan van het vuur. Laat de mix goed afkoelen en draai fijn in…

Garam masala een smaakmaker van Noord Indiase curry gerechten

Garam masala een smaakmaker van Noord Indiase curry gerechten

ingredienten 10 st kruidnagel 3 laurierbladeren Zaadjes van 3 groene kardemonpeulen Zaadjes van 4 zwarte kardemonpeulen 1 tl karwijzaad of komijnzaad 15 zwarte peperkorrels ½ tl nootmuskaatpoeder ½ theelepel kaneelpoeder   Werkwijze Verhit een Tefal pan op laag vuur en rooster de  kruidnagel, kardemonpeulen, karwijnzaad en de peperkorrels onder voortdurend bewegen kort aan. Haal de ingrediënten dan uit de pan…

Recept Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry

Recept Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry

Werkwijze voor de pasta van Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry Verhit een Tefalpan op het vuur en rooster de pinda’s aan. Voeg dan de sesamzaadjes toe en rooster deze mee. Voeg dan de kokos toe en rooster dit goudbruin. Doe dit mengsel samen met het water in een blender en draai dit tot een pasta. Werkwijze Taro Eddoe in…

Chorizo naar origineel recept uit de Goaanse keuken India

Chorizo naar origineel recept uit de Goaanse keuken India

Kruidenpasta Doe de rode chilipepers in de keukenmachine samen met de komijn, kaneel, peperkorrels, kruidnagel, kurkuma, gemberknoflookpasta en de appelazijn en draai dit tot een gladde pasta. Voor de chorizo Doe het vlees in een vergiet en meng het dan goed door met het zeezout. Zet het vlees onder druk en laat dit een nacht in de koelkast intrekken. Haal…