Hoofdgerechten

Kip in specerijensaus kari ayam pedas maleisische keuken

Kip in specerijensaus kari ayam pedas maleisische keuken

Gestoofde kip in kruidige specerijen saus naar Maleise recept Verhit de olie in een pan en  bak hierin de sjalotten, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder, koriander, venkelzaad en de kurkuma  kort aan.Voeg dan de kardemom, laurier, kaneel, currybladeren en de fenegriek toe en bak dit kort mee.Voeg dan de kip toe en bak dit kort mee.Blus dit af met het kokosmelk en kook de…

Winter pasta met chorizo

Winter pasta met chorizo

Winter pasta recept met chorizo boerenkool en Pecorino Snij de chorizo in plakjes en bak dit in een koekenpan op laag vuur (6 minuten). Voeg de ui toe en laat dit 5 minuten zachtjes mee bakken.Kook de pasta en de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.Laat de pasta en de boerenkool goed uitlekken meng dit door elkaar schep…

Gefrituurde specerijenkip ayam inchi maleisische keuken

Gefrituurde specerijenkip ayam inchi maleisische keuken

Gefrituurde specerijen kip uit de Maleisische keuken   Meng alle ingrediënten van de marinade  in een keukenmachine en draai er een gladde puree van.Marineer hier de kip mee (  minimaal 30 minuten ).Haal dan de kip uit de marinade en vermeng de kip met de maisbloem.Haal  de kip door het eiwit en paneer de kip in de panko. Frituur de kip gaar in…

Lamscurry recept uit de maleise keuken kari kambing

Lamscurry recept uit de maleise keuken kari kambing

Verhit  olie in een wok en voeg de  sereh, kerriebladeren, komijn, venkel, koriander, steranijs en kaneelstokje toe, bak dit 20 seconden.Voeg dan de sjalot, knoflook, kemirienoten, chilipoeder, kerriepoeder, kurkuma en de gember toe en bak dit 20 seconden. Voeg dan het vlees ,aardappels, tomaten, pepers, suiker en wat zout toe en bak dit 30 seconden mee.Blus dit af met het water en…

Groene thaise curry met kip en aubergine recept uit de thaise keuken

Groene thaise curry met kip en aubergine recept uit de thaise keuken

Groene Thaise curry met aubergine en kip uit de Thaise keuken 4 eetlepels olie 2 eetlepel groene currypasta 4 dl kokosmelk 1 dl water 500 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden een handvol mini aubergines 1 theelepel suiker 4 eetlepel vissaus 2 limoenblaadjes Sap van 1 limoen 6 blaadjes thaise basilicum 1 theelepel rode peper fijngesneden 2 eetlepels verse korianderblaadjes Verhit…