Stoofpot van kip met kurkuma naar Maleise recept Meng alle ingrediënten van de marinade in een vijzel en maak er een pasta van.Marineer hier de kip mee. ( minimaal 30 minuten ).Verhit de olie in de wok en bak de kip gaar.
Groene Thaise curry met aubergine en kip uit de Thaise keuken 4 eetlepels olie 2 eetlepel groene currypasta 4 dl kokosmelk 1 dl water 500 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden een handvol mini aubergines 1 theelepel suiker 4 eetlepel vissaus 2 limoenblaadjes Sap van 1 limoen 6 blaadjes thaise basilicum 1 theelepel rode peper fijngesneden 2 eetlepels verse korianderblaadjes Verhit…
Verhit de boter in de panen bak de kip goudbruin.Voeg dan ui, knoflook, kerriepoeder en de saffraan toe en laat dit zachtjes mee pruttelen.Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat de kip zachtjes gaar worden.Breng op smaak met zout en peper.
Karamel gember kip recept uit de Vietnamese keuken lekker op de BBQ Karamel gember kip recept uit de Vietnamese keuken Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de kip toe.Meng dit goed door en laat de kip 20 minuten marineren.Maak ondertussen de karamelsaus. Dit is het 2e gedeelte van het recept.
Meng in een kom de kippenstukjes met de likeur, mandarijnen sap, limoensap, venkelpoeder, mandarijnen rasp, honing, peper uit de molen en zout goed door elkaar en laat dit 15 minuten marineren. Doe de sjalotten, venkel en mandarijnen in een ovenschaal en meng er na de15 minuten de kip door. Giet hier nu de olijfolie over en bak de kip gaar…