Jackfruit glazuur voor de Jackfruit (Nangka) Chiffon cake bereiding: Doe de roomboter in een keukenmachine en klopt deze wit. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en meng goed door. Voeg dan de jackfruit essence toe meng door en smeer over de Filipijnse Jackfruit chifon cake. Gebruik dit recept om de Jackfruit Chiffon cake mee af te glaceren. Wil…
Jackfruit ( Nangka) Chiffon cake als dessert uit de Filipijnse keuken Maak de kom en de garde van de keukenmachine vetvrij door er wat citroensap overheen te halen. Klop de eiwitten eerst 1 minuut op hoge snelheid op zodat er wat lucht in zit. Voeg dan beetje bij beetje de 125 gr suiker toe en klop de eiwitten op totdat ze…
Het snoep uit de Filipijnse keuken Yema van gecondenseerde melk Smelt de boter in op laag vuur in een tefalpan. Voeg dan de gecondenseerde melk en de limoenrasp toe en roer op laag vuur door. Voeg dan de eidooiers toe en blijf constant roeren totdat de massa dikker is en bijna kookt. Zet dan het vuur uit stort de Yema…
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en knoflook kort aan. Voeg dan de gember toe en bak deze kort mee. Voeg dan de rijst toe zet het vuur iets lager en bak de rijst op laag vuur mee totdat deze goudbruin is. Blus de rijst dan af met het water en breng alles aan de kook.…
Gember kippensoep met papaja en waterspinazie naar Filipijns recept Verhit de olie in een pan en bak de sjalot, gember en knoflook kort aan. Voeg dan de kippendijenstukken toe en bak deze mee totdat de kip bijna gaar is. Blus dan af met de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de papaja…
Gestoofd varkensvlees met Tahure recept uit de Filipijnse keuken Stamp de knoflook samen met de peperkorrels tot een grove pasta in een vijzel. Doe de pasta in een kom en meng er de andere ingrediënten voor de marinade door.Snij het varkensvlees in stukken van 3 bij 3 cm en meng het vlees goed door met de marinade. Laat de marinade…
Het geheel ziet er uit als een ijsberg met kleurtjes en verschillende garnituren onder in het glas. In Singapore heb ik dit ook eens gegeten alleen gebruiken ze daar veel meer verschillende soorten siroop om over het ijs heen te doen. En als garnituur in de glazen zitten daar meer gelei achtige gerechten, linzen en bonen in. Een bijzonder dessert…
Pandansiroop voor de Halo Halo Supreme dessert uit de Filipijnse keuken Doe de pandanbladeren samen met het water en de suiker in een keukenmachine en draai dit fijn. Doe deze massa dan in een klein pannetje en kook dit op laag vuur in tot er een dikke siroop ontstaat. Zet het vuur dan uit en zeef de pandansiroop door een…
Adobo van kip met kurkuma en kokosmelk recept uit de Filipijnse keuken Snij het kippendijenvlees in stukjes van 2bij 2 cm en doe deze stukjes in een kom. Voeg dan de kurkuma, geraspte gember, knoflook, kokosazijn, zout en de peper toe en meng dit goed door. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren om de smaak goed door te laten…
Zoet zure zeebaars uit de oven recept uit de Filipijnse keuken Schub de zeebaars in een plastic zak of onder de kraan met een klein mesje. Verwijder dan de ingewanden spoel de vis schoon onder de koude kraan en dep droog. Of je kunt dit door de visboer laten doen! Bestrooi de vis aan de binnenkant met 1 theelepel…