Fermenteren

Hot saus van gedroogde peper

Hot saus van gedroogde peper

Hot saus van gedroogde peper is niet moeilijk om te maken en leuk om te doen. Je kunt van allerlei kruiden en specerijen toevoegen tijdens de fermentatie. Alles goed door mengen en onder druk zetten in een vat met slot. Fermenteren totdat het naar je zin. Dan afgieten ( vang het vocht op) en doordraaien. Voeg pekelvocht toe tot gewenste…

Spliterwten miso keukenvuur

Spliterwten miso keukenvuur

Spliterwten miso 1 goed iets zoet langer dan 8 maanden hartig Spliterwten miso 2 goed droger meteen al hartig na 8 maanden oude kaas Spliterwten miso 3 beetje flauw opmixen met hydrolaat? Spliterwten miso 4 De beste zeker met de sporen uit Engeland

Asperge miso keukenvuur

Asperge miso keukenvuur

Asperge miso basis maken op gastronormbak met papier. Na dat proces blijft er 800 gr aspergekoji over. mengen met 1500 gr gekookte witte bonen en 5% zout. 8 weken fermenteren is wel minder lang houdbaar verhogen tot 7-8% Bewaren in de koeling. Zwarte knoflook asperge miso 4 maanden gefermenteerd bewaren in de koelkast. Asperge miso mix minst met witte bonen…

Koji brioche deeg

Koji brioche deeg

Gist oplossen en alle door elkaar mengen. 30 c in rijskast 2 uur Opbollen in stukken van 100 gr 2e rijs op hoogte Afbakken 170 c 10 min 160 10 min 150 5 min Let op er kan meer koji in!

koji recept keukenvuur

koji recept keukenvuur

1 dag met 30 % en temp 33 1 dag 0 % en 31c   Als je er Shio koji van maakt 5% dan smaakt de jasmijn naar oude kaas ( 7 dagen fermenteren 22c)! Er lekker voor de marinade Shio koji van Sushirijst 6% is minder sterk van smaak ( 7 dagen fermenteren 22c). Fermenteren zonder ring! Pastinaak ingelegd…

basis recept fermenteren smaakmakers miso hydrolaat

basis recept fermenteren smaakmakers miso hydrolaat

alles onder de 4,5 ph is veilig zout zonder jodium fermenteert schijnbaar beter? na fermentatie koud zetten hoe meer zout hoe trager de fermentatie als er geen leven in zit werk dan met een backslap na miso 6% zout op het totaal is wel kort houdbaar groentesappen 3 tot 4 dagen max koji mengen met rijstbloem best verdelen met een…