Duits

De klassieke Berlijnse braadworst met een pittige uiensaus

Verhit de boter in een pan en bak op laag vuur de uien en knoflook zo lang aan totdat deze zacht zijn. Voeg dan de  kerriepoeder, chilivlokken, gerookte paprikapoeder, tomatensap, azijn en ketchup toe en breng dit aan de kook. Laat de het vocht inkoken totdat het een mooie consistentie is. De braadworsten kun je bakken in een pan op…

Casselerrib met zuurkool en aardappel in bladerdeeg

Bereiding zuurkool Verhit de boter in een pan en voeg de zuurkool  en kummel toe.Stoof de zuurkool op laag vuur onder voortdurend roeren 5 minuten.Blus dan af met de bouillon en voeg de komijn toe.Blijf net zo lang roeren totdat de bouillon opgelost is. Bereiding aardappelpuree Stamp dit tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.…

Duitse gehaktballetjes in een saus van kappertje Koningsberger Klopse

Bereiding gehakt Meng het gehakt met de eieren, ansjovis, kappertjes, paneermeel, uien, mosterd, peterselie, zout en peper en meng dit goed door. Draai dan balletjes van het gehakt en leg de gehaktballetjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de gehaktballetjes af in de oven 190c 12 minuten. Ga ondertussen verder met de saus. Bereiding saus Verhit de olie in…

Snelle Apfelstrudel

Meng de appels met de rozijnen, cakeblokjes, suiker en kaneel voorzichtig door elkaar. Leg een brickdeegplak op de werkbank. Vul een vormpje met appelvulling leg dit aan het begin van de deegplak en spreid dit een beetje uit. Smeer de zijkanten en het uiteinde van de brickdeeg in met wat eiwit. Vouw de zijkanten van het brickdeeg over de appelvulling.…

Zuurkoolsoep is zo lekker en snel klaar te maken

Verhit de boter in een pan en stoof de uienblokjes en knoflook zachtjes aan. Voeg dan de zuurkool toe en stoof deze zachtjes mee. Voeg dan de kippenbouillon en de gemalen komijn  toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes trekken en zet dan het vuur uit. Draai de soep dan met een staafmixer glad…

Shakshuka met aubergine VS Berliner Hoppel Poppel

Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien en knoflook kort aan. Voeg dan de aardappels toe en bak deze mee. Voeg dan de worst toe en bak deze kort mee. Zet dan het vuur uit meng er de cericetomaat en tomatenpulp door en breng op smaak met peper. Stort dit mengsel dan in een terracotta schaal  en…

Zelf spatzle maken basisrecept

Zelf spatzle maken basisrecept

Zo maak je zelf spatzle basis recept Meng alles in een kom en breng het beslag op smaak met peper, zout en nootmuskaat.Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.Als het water kookt zet het vuur dan lager en hang er een grove zeef boven.Vul de zeef met wat van het beslag en…