Cubaanse

Sofrito de basissaus voor veel cubaanse gerechten

Sofrito de basissaus voor veel cubaanse gerechten

Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook op laag vuur aan. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten en de rest van de ingredienten toe. Stoof dit 40 minuten op laag vuur en dan is de basis saus klaar. Deze basis saus word gebruik bij gerechten met bonen, vlees,…

Cubaanse capuchinos cake recept

Cubaanse capuchinos cake recept

Voor de Cake Meng het maismeel, zout en de maizena in een kommetje door elkaar. Doe het ei,vanillemerg en de eigelen in de kom van een keukenmachine en klop dit schuimig.Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel goed door. Voeg dan beetje bij beetje het maizena, maismeelmengsel toe en klopt dit door tot een stevig beslag. Zet…

Groene paprika rijst arroz verde de poblano

Groene paprika rijst arroz verde de poblano

Doe de bouillon met de paprika’s in een pan met een deksel en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de paprika’s gaar. Zet dan het vuur uit en draai glad met een staafmixer. Doe deze massa door een zeef en bewaar het vocht. Verhit de olie in een pan en bak de ui en…

Kokos brood recept uit de caribische keuken pan de coco

Kokos brood recept uit de caribische keuken pan de coco

Meng in een kom de bloem, zout en geraspte kokos. Los het gist op in het warme water en voeg dit aan het bloemmengsel toe. Kneed dit goed door en voeg dan de suiker, zachte boter en de kokosmelk toe. Kneed dit totdat je een soepel elastische deeg hebt en vorm er dan een bal van. Doe de deegbal dan…