Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook op laag vuur aan. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten en de rest van de ingredienten toe. Stoof dit 40 minuten op laag vuur en dan is de basis saus klaar. Deze basis saus word gebruik bij gerechten met bonen, vlees,…
erhit de olie in een pan en bak de uien, knoflook en de paprika kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit rul gaar. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gestoofde okra Cubaanse stijl
Voor de Cake Meng het maismeel, zout en de maizena in een kommetje door elkaar. Doe het ei,vanillemerg en de eigelen in de kom van een keukenmachine en klop dit schuimig.Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel goed door. Voeg dan beetje bij beetje het maizena, maismeelmengsel toe en klopt dit door tot een stevig beslag. Zet…
Meng alle ingredienten voor de saus door elkaar in een pannetje en kook dit voor de helft in.Gebruik deze saus voor gamba’s met bakbanaan en sinaasappel rumsaus
Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en de peper kort aan. Voeg dan de bakbanaan toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg dan de gamba’s toe en bak deze mee. Blus af met het sinaasappelsap, limoensap en de witte wijn en maak de gamba’s dan gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en…
Ceviche van horsmakreel met radijs en mango Meng de azijn, citroensap, limoensap, chilipoeder, knoflook, zout en peper goed door elkaar en marineer hier minimaal 1 uur de vis mee ( wel afgedekt met plastic in de koelkast zetten). Haal na het uur de vis uit de koelkast en meng er de rest van de ingredienten voorzichtig door. Serveer er een…
Doe de okra in een kom en voeg dan het limoensap en het zout toe laat dit 15 minuten staan. Spoel dan de okra schoon en maak deze droog met wat keukenpapier. Verhit de olie in een pan en bak de ui, bakbanaan en knoflook kort aan. Voeg dan de tomaten, paprika, laurier, azijn en tijm toe en bak…
Doe de bouillon met de paprika’s in een pan met een deksel en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de paprika’s gaar. Zet dan het vuur uit en draai glad met een staafmixer. Doe deze massa door een zeef en bewaar het vocht. Verhit de olie in een pan en bak de ui en…
Meng in een kom de bloem, zout en geraspte kokos. Los het gist op in het warme water en voeg dit aan het bloemmengsel toe. Kneed dit goed door en voeg dan de suiker, zachte boter en de kokosmelk toe. Kneed dit totdat je een soepel elastische deeg hebt en vorm er dan een bal van. Doe de deegbal dan…
Verwarm de kokosolie en de boter in een pan. Voeg de vijgen toe en bak deze kort mee. Blus dan af met de tequila en voeg de agavesiroop, kaneel en peper uit de molen toe. Laat dit inkoken totdat het bijna karamelliseert en serveer meteen.