Werkwijze cake Klop de boter luchtig in de keukenmachine. Meng er dan de suiker, eieren, zout en wortel door en roer dit tot een gladde massa. Zet de keukenmachine dan uit en meng er de bakmeel, kaneel en rozijn door. Giet dit beslag in een met boter besmeerde bakvorm en bak de taart in 20 minuten op 175c gaar. Haal…
Doe de kokosroom, agar agar en de vanillesuiker in een pan en breng dit zachtjes aan de kook. Zet dan het vuur lager blijf goed roeren en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken. Zet dan het vuur weer hoger voeg de chocolade toe en blijf goed doorroeren totdat de chocolade is opgelost. Zet dan het vuur uit giet dit mengsel…
Doe het water met de suiker in een pannetje en kook hier een karamel van. Blus af met het slagroom glucose mengsel en breng alles aan de kook. Voeg dan de boter en frangelico toe en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken. Zet dan het vuur uit voeg de chocolade toe en roer goed door tot een gladde massa. Stort…
Doe de room in een pannetje en voeg tequila, pul bibber en kardemom toe. Maak de room warm op een laag vuurtje voeg de glucose en cacaoboter toe en los dit goed op. Haal het pannetje van het vuur en meng er dan de gesmolten chocolade door. Deze ganache kun je zo gebruiken of voor vullingen evt op spuiten op…
Doe de room in een pannetje en meng er de anijszaadjes, anijspoeder, honing en boter door. Zet het pannetje dan op het vuur en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de room 1 minuutje zachtjes trekken. Zet dan het vuur uit en meng er de gesmolten melkchocolade door. Deze melkchocolade Ganache met anijs kun…
Deeg pastel de Nata Meng in een kom het water met zout en bloem tot een egaal deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten. Rol dan het deeg uit in de vorm van een ster ( 2 cm dikte ). Leg dan de margarine in het midden van de ster en drukt de 4 uiteinde van de ster naar het…
Melkmousse Sil Chocolade au bain marie verwarmen. Gelantine weken in koud water. Eieren met chocoladelikeur schuimig kloppen en daar de gelatine in oplossen. Mengen door de melkcouverture en af laten koelen tot kamertemperatuur. Dan mengen met slagroom en afstorten. Witte chocolade bavaroise Chocolade au bain marie verwarmen. Gelantine weken in koud water. Melk verwarmen in een pannetje en daar de…
Doe de suiker samen met de zeste in de keukenmachine en draai dit even door. Meng de suiker met de boter en het ei tot een soepel beslag en stort dit op een bakplaat. Druk de boterkoek stevig aan en maak met behulp van een vork lange strepen aan de bovenkant. Besmeer de boterkoek dan met wat eigeel en bak…
Week de gelatine in koud water. Meng in een rvs kom de eidooiers met 2 dl melk en de suiker goed door elkaar. Doe de rest van de melk en het merg van de vanille in een pan en breng dit aan de kook. Ze dan het vuur lager en giet de melk beetje bij beetje in de kom bij…