Verhit de olie in een pan en bak oplaag vuur de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de kip toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de kerriepoeder, allspice, water, azijn en de kikkererwten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de wortelen de peper toe. Laat de kip in…
oliebollen van kikkerewtenmeel recept uit de Caribische keuken Meng het spliterwtenmeel, zelfrijzend bakmeel , kurkuma, komijn, zout en het bakpoeder in een kom.Voeg het water toe en maak hier een stevig beslag van.Voeg de knoflook,, ui, bosui, en rode peper toe en roer dit goed door.Schep met behulp van een ijsknijper bolletjes van het beslag en bak deze goudbruin voorzichtig…
Kaasvulling voor Pastechi het streetfood van Curacao Werkwijze Pastechi: Rol het deeg uit tot het ongeveer 1/2cm dik is. Steek met een ronde steker het deeg uit zodat je rondjes uit het deeg krijgt. Maak de rondjes nog iets platter door e stevig op te drukken.Vul de deegrondjes met een theelepel van de vulling.Bestrijk de randjes van de cirkel…
Oliebolletjes van mais met manchego Streetfood Puerto Rico Doe het water met het zout, knoflook, boter, suiker en tijm in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de maismeel toe en roer dit goed door. Zet dan het vuur lager en blijf goed in de massa roeren zodat deze niet aanbrand. Kook de massa op laag vuur…
Streetfood recept uit de keuken van Gana Chin Chin Draai de knoflook met de melk en de sjalotten fijn in een keukenmachine en doe dit in een kom. Voeg dan de andere ingredienten toe en maak hier een soepel elastische deeg van. Verdeel het deeg in drie stukken en draai hier banen van op de pastamachine. Zet dan het mes…
Bananen pannenkoeken specialiteit van de Canarische eilanden Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en roer dit tot een glad beslag. Bak de pannenkoeken in een tefal pan met wat boter.
Kippensoep met bakbanaan en gamba naar Cubaans recept Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook, bakbanaan en de peper kort aan. Meng er dan de kip doorheen en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten, oregano,sherry en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat 15 minuten…
Mannish water soep van geitenvlees uit de keuken van Jamaica Doe het water samen met het zout en het vlees in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zet dan het vuur lager en schep al het schuim van de bovenkant af. Stoof het vlees bijna gaar en voeg dan de bakbanaan, aardappel, chayote, taro, winterpeen, peper en…
Doe het gezouten vlees in een pan en voeg zo veel water toe totdat het net onder staat. Breng de pan met water aan de kook en laat dit 45 minuten zachtjes pruttelen.Giet dan het vocht af en voegde uien, knoflook, rode peper, bouillon, bakbanaan, cassave, pompoen en de zoete aardappel toe en breng dit aan de kook. Laat dit…
Marineer het vlees met de knoflook, uien, rode peper , zout, limoensap en sinaasappelsap minimaal 15 minuten.Doe dan het vlees in een pan en vul het met zo veel water totdat het net onderstaat.Breng de pan dan aan de kook laat het vlees gaar worden en zorg dat het meeste vocht verdampt is.Giet dan het vlees op een vergiet en…