Marineer het vlees minimaal 6 uur in de ingredienten voor de marinade. Dep het dan droog met keukenpapier en rol het door de bloem. Verhit de olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.Haal het vlees dan uit de pan en bak het spek kort aan. Voeg dan de uien, paprika en de knoflook toe…
Werkwijze kip Doe de kip in een kom en marineer deze met de ingrediënten voor de marinade ( min 2 uur) Dep na 2 uur de kip droog met wat keukenpapier en paneer deze in het bloemmengsel.Verhit de boter in een pan en bak de kip aan allebei de kanten goudbruin.Doe de kip dan in een ovenschaal en giet hier…
Verhit de olie in een pan en bak de uien kort aan. Voeg dan de knoflook en kip toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten, azijn,bruine suiker, mango, gember, komijn en rode peper toe en bak de kip zachtjes gaar. Als de kip gaar is voeg dan de koriander toe en breng op smaak met zout…
Marineer de kip met het limoensap, olijfolie, komijn, zout, knoflook en de peper uit de molen minimaal 3 uur. Meng voor de glaze de gelei, appelsap, citroensap en de rietsuiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Kook dit voor de helft in en gebruik de glaze tijdens het grillen om de kip mee in te smeren. Haal…
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook op laag vuur aan. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten en de rest van de ingredienten toe. Stoof dit 40 minuten op laag vuur en dan is de basis saus klaar. Deze basis saus word gebruik bij gerechten met bonen, vlees,…
erhit de olie in een pan en bak de uien, knoflook en de paprika kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit rul gaar. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gestoofde okra Cubaanse stijl
Voor de Cake Meng het maismeel, zout en de maizena in een kommetje door elkaar. Doe het ei,vanillemerg en de eigelen in de kom van een keukenmachine en klop dit schuimig.Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel goed door. Voeg dan beetje bij beetje het maizena, maismeelmengsel toe en klopt dit door tot een stevig beslag. Zet…
Meng alle ingredienten voor de saus door elkaar in een pannetje en kook dit voor de helft in.Gebruik deze saus voor gamba’s met bakbanaan en sinaasappel rumsaus
Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en de peper kort aan. Voeg dan de bakbanaan toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg dan de gamba’s toe en bak deze mee. Blus af met het sinaasappelsap, limoensap en de witte wijn en maak de gamba’s dan gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en…
Ceviche van horsmakreel met radijs en mango Meng de azijn, citroensap, limoensap, chilipoeder, knoflook, zout en peper goed door elkaar en marineer hier minimaal 1 uur de vis mee ( wel afgedekt met plastic in de koelkast zetten). Haal na het uur de vis uit de koelkast en meng er de rest van de ingredienten voorzichtig door. Serveer er een…