Maak de bakbanaan schoon en snij deze in drie stukken. Rasp de stukken banaan in de lengte op de fijnste stand. Doe de geraspte banaan dan in een kom en voeg de knoflookolie, zout en peper toe en meng goed door. Maak met behulp van een ijsknijper bolletjes en druk die niet te strak tegen elkaar. Frituur de bolletjes op…
Snij de visfilets in 3 stukken en doe deze in een kom. Voeg dan limoensap, ore3gano en het zout toe en laat de vis 10 minuten marineren. Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de ui en knoflook aan. Voeg dan de tomaten toe en bak deze 3 minuten mee.Voeg dan de kokosmelk, ananassap, tomatenpuree en…
Portioneer de filet en leg de stukjes in een schaal. Marineer deze stukjes met 1 teentje knoflook, limoensap, zout, ½ theelepel allspice en de paprika en laat dit 15 minuten marineren.Doe het water samen met de uien, tijm, peterselie, peper, knoflook en 1/2 theelepel allspice in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg…
Week de zwarte bonen in zoveel water dat ze net onderstaan. ( 12 uur).Laat de bonen dan uitlekken en doe ze samen met de 5 dl water in een pan.Breng het water aan de kook en kook de bonen in ongeveer 15 minuten zachtjes beet gaar. Giet de bonen dan af en laat ze goed uitlekken.Verhit de olie in een pan…
Doe de rijst samen met het water, limoenrasp, steranijs, zout, en de kaneelstokjes in een pan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en kook dit 15 minuten zachtjes door.Voeg dan de gecondenseerde melk en de suiker toe en laat dit 5 minuten zachtjes door pruttelen. ( blijf goed roeren zodat de massa niet aanbrand).Haal de…
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en rooster het komijnzaad kort aan. Haal dit dan uit de pan en zet apart. Verhit de rest van de olie in een hoge pan en bak de ui, rode peper en knoflook kort aan. Voeg dan het vlees en het komijnzaad toe en bak dit kort mee. Blus af met de runderbouillon…
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai dit glad. Marineer hier de kip,vis of vlees mee voor dat je deze gaat BBQe.
Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de uien en de knoflook kort aan.Zet het vuur dan hogervoeg de aubergine toe en bak deze 8 minuten.Voeg dan de tomaten toe en laat dit zachtjes door pruttelen totdat de aubergine gaar is.Haal dan de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.Breng op smaak met zout…
Verhit de olie in een pan en bak het spek kort aan. Voeg dan de kip en de knoflook toe en bak dit kort mee. Voeg dan de chayotes toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tomaten, annatto poeder en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de…
Doe het varkensvlees in een pan en voeg net zo veel water toe dat het net onder staat. Voeg dan de 2 theelepels zout, komijn en peper uit de molen toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat zachtjes pruttelen. Als de helft van het vocht verdampt is kun je de uien, paprika,…